Novo uzbudljivo poglavlje

Pet razloga zašto je baš dobro navršiti 50-tu

Kažu da su 50-te nove 40-te i doista, današnje pedesetogodišnjakinje žive život punim plućima. 50 svjećica na torti donijet će neke neočekivane stvari u tvoj život - izdvajamo 5 kojima se već radujemo

pexels-artem-beliaikin-1322498.jpg
Foto: Pexels

Žene s 50 godina nisu nalik ženama iste dobi od prije nekoliko stoljeća, čak ni onima od prije nekoliko desetljeća. Moderne pedesetogodišnjakinje, bez obzira na to jesu li već i bake, izgledaju izvrsno, u odličnoj su kondiciji i dobro se osjećaju u svojoj koži, a ono što je njihova najveća prednost u odnosu na mlađe žene jest to što su s godinama stekle mudrost i samopouzdanje.

Image

Zabavna strana ulaska u 6. stoljeće života to je što sad uvijek imaš odličan izgovor u rukavu - za sve ono što ti nije po volji uvijek možeš reći: "Prestara sam za to". Mlađi ljudi će ti povjerovati - jer ne znaju da zapravo ni za što nisi prestara i da bez (većih) problema možeš tulumariti do jutarnjih sati - ako baš poželiš. Istina, to je već davno otpalo s tvoje liste prioriteta.

  No, šalu na stranu, evo samo nekih nevjerojatnih benefita koje donosi ulazak zlatni u 'seniorski klub':

  Nema presinga


  Na mladim je ženama često pritisak da stalno moraju izgledati najbolje što mogu. One su u središtu pozornosti - i ako izađu van s lošom frizurom, svi će to primijetiti. Nakon 50-te možemo se opustiti jer znamo da ljepota dolazi iznutra i da doista neće doći do smaka svijeta ako u grad izađemo u pohabanoj trenirci i neoprane kose. I dalje uživamo u uređivanju, stvorile smo i svoj jedinstveni stil, ali ništa nam se više ne može nametnuti - i imune smo na dosadne reklame za kreme ptotiv bora.

  Image

  Tvoja djeca su odrasla


  I ne samo da su odrasli ili će to vrlo skoro postati, pred tvojim očima pretvaraju se u stvarno divne ljude na koje si beskrajno ponosna. Sav tvoj trud, neprospavane noći i instrukcije iz matematike ipak su se isplatili, tvoja djeca su dobri i uspješni ljudi. Odoli potrebi da im otkriješ kako si potrošila tonu živaca brinući se hoće li s njima ispasti sve ok - ostavi im to kao 'slatko' iznenađenje jednom kad sami budu bili roditelji.

  Image

  Samouvjerene i snažne


  S 20 godina mijenjamo mišljenje kako vjetar puše i bilo tko može utjecati na naše stavove - koje se sramimo reći glasno. S 50 stojimo iza onoga u što vjerujemo, čvrste kao stijena. A to je tako oslobađajuće. Također, sada napokon znamo tko smo i što želimo u životu. Oduvijek si htjela napisati knjigu, završiti tečaj dizajna ili posaditi vrt? Sada je došlo tvoje vrijeme.

  Image

  Manje brinemo


  Jednostavno, s 50 smo godina više opuštene. Nismo sve stigle obaviti što smo naumile za današnji dan? Nema veze. Ne brinemo više oko svake pa i najmanje sitnice i znamo staviti fokus na ono što je doista bitno.

  Image

  Vrijeme za užitke


  Šećer za kraj, nakon što navršimo 50-tu, obično već imamo osiguran stan i auto pa konačno možemo bez grižnje savjesti kupovati nepotrebne stvari koje smo oduvijek željele - ili otići na to putovanje koje si s 20 nismo mogle priuštiti. Karibi, stižemo!

  Image