Ovih deset knjiga moraš pročitati prije nego što osvoje kina kao filmovi

Volimo dobre knjige jer imaju posebnu čar, ali nekad se baš želimo opustiti uz film i kokice. Ovo je naša lista knjiga koje moraš pročitati jer iduće godine dolaze kao filmovi na velika platna

Ovih deset knjiga moraš pročitati prije nego što osvoje kina kao filmovi

Ne može se poreći da je 2020. bila teška godina za filmsku industriju, uostalom kao i za većinu ostalih. Sa zatvorenim kinima, brojni filmovi nisu izašli u vrijeme u koje su predviđeni, već su datumi izlaska pomaknuti na iduću godinu.

Image

Tik, tak: Deset filmova koje jedva čekamo pogledati 2021. godine

Kao rezultat toga, impresivan broj knjiga će iduće godine postati filmovi. Istina, vječna je debata oko toga jesi li knjige bolje od filmova, ali nekada nam baš teba opuštanje uz film i kokice.

Od dugo očekivanog izdanja režisera Denisa Villeneuvea  "Dina" Franka Herberta, povijesnog epa Kristine Hannah, "Slavujeve pjesme", pa sve do trećeg i posljednjeg nastavka Netflixove uspješnice "Dečki koje sam voljela", iduće ćemo godine uživati u brojnim ekranizacijama na velikom platnu, a ovima se najviše radujemo.

"French Exit", Patrick DeWitt

Film snimljen prema romanu kanadskog romanopisca Patricka DeWitta prati Frances Price, udovicu i posesivnu majku s njujorškog Upper East Sidea, koja troši posljednji novac svog pokojnog supruga na selidbu u Pariz sa sinom. Film izlazi relativno uskoro, 12. veljače, a u glavnim ulogama vidjet ćemo Michelle Pfeiffer, Lucasa Hedgesa i Imogen Poots.

"The Knife of Never Letting Go", Patrick Ness

Dugo odgađan film "Chaos Walking", snimljen prema prvoj knjizi iz istoimenog serijala, prati mladića koji odrasta vjerujući da su sve žene na svijetu umrle zbog virusa koji je prokleo muškarce dajući im sposobnost da čuju misli jedni drugima. Kad dječak otkrije djevojčicu Violu, zajedno kreću na opasno putovanje. Ovaj film čeka nas iduće godine, iako točan datum još nije objavljen, ali zna se tko će se pojaviti u glavnim ulogama - Tom Holland, Daisy Ridley i Nick Jonas.

"Marry Me", Bobby Crosby

Nakon što je otkrila da ju je zaručnik prevario na dan vjenčanja, pop zvijezda se umjesto za njega udaje za jednog svog obožavatelja, iako je totalni stranac. Ova romantična komedija koju jedva čekamo u kina će stići 4. lipnja iduće godine, a u glavnim ulogama gledat ćemo neponovljivu Jennifer Lopez, odličnog Owena Wilsona i Malumu.

"The Reincarnationist Papers", D. Eric Maikranz

Ovaj znanstveno-fantastični film naslovljen je "Infinite", a prati šizofrenika koji shvaća da su njegove halucinacije zapravo sjećanja iz prošlih života. Film je predviđen za izlazak 28. svibnja, a u glavnim ulogama pojavit će se Dylan O'Brien, Mark Wahlberg i Chiwetel Ejiofor.

"Dine", Frank Herbert

"Dine" je nadolazeći epski znanstveno-fantastični film koji je režirao Denis Villeneuve, a koji prati Paula Atreidesa, mladića predodređenog za velike stvari, koji predvodi vojsku dok se bori za kontrolu pustinjskog svijeta Arrakisa. Film bi trebao izaći 1. listopada, a u glavnim ulogama gledat ćemo nove holivudske nade - Timothéeja Chalameta, Zendayu, Oscara Isaaca i Jasona Momou.

"Deep Water", Patricia Highsmith

Psihološki triler prati par čiji otvoreni brak krene po krivu kad suprugini ljubavnici počnu nestajati, a suprug postaje glavni osumnjičenik. Ovaj bi film trebao izaći u kolovozu, a u glavnim ulogama pojavit će se Ana de Armas, Ben Affleck i Jacob Elordi.

"Slavujeva pjesma", Kristin Hannah

Film i knjiga govore o dvije sestre u Francuskoj tijekom Drugog svjetskog rata, te njihovoj borbi za preživljavanje i odupiranje njemačkoj okupaciji Francuske. Film je za izlazak predviđen 26. prosinca, a u glavnim ulogama gledat ćemo sestre Elle Fanning i Dakotu Fanning.

"Uvijek i zauvijek, Lara Jean", Jenny Han

U trećem i posljednjem nastavku Netflixove uspješnice "Dečki koje sam voljela", odabir fakulteta za Laru Jean mogao bi značiti puštanje Petera Kavinskog i odmak od obitelji. Točan datum izlaska još je uvijek nepoznat, a u glavnim ulogama gledat ćemo Lanu Condor, Noah Centinea i Janel Parrish.

"Killers of the Flower Moon", David Grann

Snimljen prema istinitoj priči, film "Killers of the Flower Moon" bit će prvi vestern redatelja Martina Scorsesea. Film je smješten u Oklahomi, a fokusira se na sumnjivu smrt nekolicine ljudi koji su na svojoj zemlji pronašli naftu i na to kako je novoosnovani FBI riješio slučaj. Točan datum izlaska i za ovaj je film još uvijek nepoznat, a u glavnim ulogama pojavit će se holivudske legende Leonardo DiCaprio i Robert De Niro.

"Posljednje pismo tvojega ljubavnika", Jojo Moyes

Priča koja se pripovijeda kroz dva vremenska slijeda, "Posljednje pismo tvojeg ljubavnika", bilježi pokušaje londonskog novinara da pronađe ljubavni par koji je šezdesetih godina imao aferu. Datum izlaska filma i dalje je nepoznat, a glavne uloge pripale su glumicama Shailene Woodley i Felicity Jones te glumcu Joeu Alwynu.