Život piše romane

Stolar, ronilac, radnica u tvornici...7 zvijezda koje su slučajno postale slavne

Velike životne priče ponekad započnu sasvim slučajno, a ovi glumci su bili na pravom mjestu u pravo vrijeme i dobili odlične prilike u mladosti

profimedia-0759330542.jpg
Foto: Profimedia.hr

Los Angeles, odnosno Hollywood - jedno je od najuzbudljivijih mjesta na svijetu, grad u kojem nastaju najveće filmske i televizijske priče. To je dom filmske umjetnosti i glamura, a upravo zbog toga o njemu sanjaju djevojčice i dječaci diljem svijeta. Glumci, scenaristi, snimatelji, vazažisti i mnogi drugi sanjaju kako doći i uspjeti u tom gradu sjaja.

Image
Zreli i neodoljivi

Baš kao dobro vino: Hrvatski glumci koji su s godinama sve zgodniji i šarmantniji

Tisuće talentiranih ljudi dolazi svake godine u Los Angeles, a samo nekolicina uspije. Stoga su jako zanimljive karijere najuspješnijih među njima.

Na pravom mjestu u pravo vrijeme

Mnogi bogati i slavni glumci s fantastičnim karijerama nisu o tome sanjali dok su odrastali. Neki od njih su slučajno sreli agente koji su u njima vidjeli nešto drugačije, a drugi su se samo zabavljali.

Sljedećih sedam slavnih glumica i glumaca vjerojatno bi se dobro nasmijali da im je netko u djetinjstvu rekao da će jednog dana imati velike holivudske karijere i hodati crvenim tepihom, ali i zaraditi milijune dolara.

Ashton Kutcher

Ashton Kutcher je omiljen holivudski glumac kojeg pamtimo po romanitčnim ulogama, ali i po kultnoj ulozi Michaela Kelsa u humorističnoj seriji "Lude sedamdesete". No iako je danas vrlo bogat i slavan kao tinejdžer nije sanjao o karijeri glumca. Svoju ambicije je želio ostvariti u znanosti, naime studirao je biokemiju na Sveučilištu Iowa. Uočio ga je agent za modeling i tada se prijavio na natjecanje, a zatim je pobijedio što mu je otvorio put prema profesionalnom modelingu. Radio je za velike modne kuće kao što su Calvin Klein i Versace, a kasnije je shvatio da bi se mogao baviti i glumom te je počeo graditi karijeru na televiziji.

Natalie Portman

Ne može se puno glumica pohvaliti s karijerom koju ima Natalie Portman. Ona je jedna od najškolovanijih holivudskih glumica s impresivnim popisom uloga, ali je osvojila puno nagrada i Oscara za ulogu u "Crnom labudu". Velika karijera započela je slučajno kada je bila dijete, agent tvrtke Revlon ponudio joj je posao dok je jela u pizzeriji. No tada 11-godišnja Natalie odbila je posao modela te rekla da bi radije bila glumica. Ubrzo je dobila prvu ulogu u filmu Luca Bessona "Leon Profesionalac" uz Jeana Renoa. Ulogu Mathilde Natalie je uspjela dobiti iako je bilo dvije tisuće kandidatkinja na audiciji.

Harrison Ford

Jedan od najvećih zvijezda u holivudskoj filmskoj povijesti rođen je u Chicagu, a sigurno nije mislio da će ostvariti toliko bogatstvo kroz glumačku karijeru. Mladi Ford imao je dva sina i morao je osigurati siguran prihod pa je nekoliko godina radio kao stolar. Iako je išao na audicije nije uspijevao dobiti uloge, sve dok jednog dana nije popravljao vrata Fredu Roosu, holivudskom producentu i konzultantu za "Star Wars". Roos ga je primijetio i bio impresioniran njegovim izgledom, a kasnije je prošao i na audiciji kod slavnog redatelja Georgea Lucasa. Ostalo je povijest.

Jason Statham

Ovaj britanski glumac najpoznatiji je po ulogama u akcijskim filmovima poput "Transporter", "Collateral", "Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške", "Ubrzanje" i mnogi drugi. No njegovim glumački put je drugačiji jer je profesionalni glumac postao s 29 godine. Prije toga je 12 godina bio ronilac i majstor borilačkih vještina, a radio je i kao model.

Primijetio ga je redatelj Guy Ritchie dok je radio kao model. Godine 1998. dao mu je ulogu u hitu "Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške" i tako je postao glumac.

Charlize Theron

Charlize Theron rođena je u Južnoj Africi, odrasla je na farmi blizu Johannesburga. U New York je došla kao mlada djevojka jer se željela baviti modelingom, ozljeda je prekinula njezine snove o baletnoj karijeri pa je krenula ispočetka. No onda se odlučila baviti glumom, ali nije imala novaca i nije dobivala uloge zbog snažnog južnoafričkog naglaska. Međutim, jednog dana se u banci svađala zbog toga što nije mogla unovčiti ček, a u blizini je bio filmski agent koji joj je ponudio pomoć. Uskoro je dobila ulogu u filmu "Dva paklena dana", a kasnije je ostvarila velike uloge i dobitnica je jednog Oscara.

Johnny Depp

Johnny Depp nikada nije planirao postati slavni glumac, ali je želio biti glazbenik. Preselio se u Losa Angeles kako bi napravio karijeru s bendom The Kids, ali sudbina mu je namijenila nešto drugačiji put. Ulogu u filmu "Strava u ulici Brijestova" Wesa Cravena dobio je kada je dovezao prijatelja na audiciju. Kći tinejdžerica Wesa Cravena i njezini prijatelji mislili su da je Johnny odličan, pa je tako i dobio ulogu. Kasnije je snimio mnoge fantastične filmove, ali najpoznatiji je po ulozi pirata Jacka Sparrowa.

Marilyn Monroe

Postala je najpoznatija plavuša u svijetu filma, a njezina karijera započela je slučajno u jednoj tvornici. Norma Jean (kasnije Marilyn Monroe) imala je 18 godina i radila je u tvornici i onda se jedan dan pojavio fotograf koji je fotografio radnice. No primijetio je njezin šarm i fotogeničnost i dalje ju je nastavio snimati. Započela je karijeru modela, a uskoro i potpisala ugovor za prvi film. Iako je njezin život bio obilježen tragedijama, a glumačke sposobnosti omalovažavane, Marilyn Monroe ostala je jedna od najvećih.