Prstićem lijevo, prstićem desno

Kolumna jedne singl žene: Aplikacije za dejtanje - pun pogodak ili promašaj stoljeća?

Treba li mi zaista internetska podrška da si nađem frajera ili to mogu još uvijek bez teleoperatera, na vlastite okice, uživo?

pexels-gary-barnes-6248885.jpg
Foto: Pexels

Neki dan mi frendica pokazuje svoj profil na Badoou, aplikaciji za dejtanje koja broji preko 507 milijuna ljudi (?!) i frajere koji su u ponudi. Sve što imam reći je - božesvašta. Uopće ne razumijem tko tamo može ikoga naći za seks, a gdje li tek za neku ozbiljnu vezu. Hajde još dečki do 35 godina… oni dobro izgledaju - kad govorimo o seksu. Za ovo drugo ipak treba provesti analizu koja zalazi ispod isklesanog torza, do srčanog mišića i ispod hipsterske zurkice i skupih sunčanih naočala do sivih stanica, ali ovi stariji…uh. Ocvali, bez zuba, s glupim uletima, lošim frizurama i otrcanim frazama poput: "Tražim iskrenost, spontanost, nekoga za razgovor, bla, bla, bla", a sve što bi htjeli je, njihovim rječnikom - umočiti.

Image
Foto: Pixabay

Oni, pak, koji izgledaju pristojno pa čak i odlično, ili su švaleri koji traže i redovito dobivaju seks ili oni koji koriste lažne fotke - tvrdi frendica te dodaje kako je uživo to uglavnom totalni debakl. Zbog toga im ona već u startu oduzme pokoji centimetar u visini, a za one koji istu ni ne navode, vjeruje da su kompleksaši po tom pitanju pa takve ni ne uzima u obzir.

Kaže, sad kada je solo, često dejta s frajerima koje upoznaje online, iz dosade. Ja ne bih. Konzerva sam, priznajem. Znam parove koji su se upoznali na Tinderu i vjenčali, ali to mi ne pruža nikakvu utjehu. Samo su iznimke koje potvrđuju pravilo.

Image
Sama si kovačica svoje sreće

Kolumna jedne singl žene: Sve čari soliranja

Čini mi se, kada bih i našla dečka uz pomoć teleoperatera, čim bi on uzeo mobitel u ruke kod mene bi se upalio alarm. Pratila bih perifernim vidom kako skrola po mobitelu - ako prstić ide gore/dolje - ok gleda Fejs, no šta ako zasvajpa?! I to udesno?! Ne, ne planira se učlaniti u HDZ, već je zainteresiran za neku tinderašicu. Da je zasvajpao ulijevo to bi značilo da mu se koka ne sviđa, no meni bi se u svakom slučaju dignula kosa na glavi jer nema on što tražiti na Tinderu. Ima mene i točka.

Druga stvar je kad mu na ulici ili u dućanu pogled pobjegne za zgodnom ženom. To je prirodno. Spontana, normalna muška reakcija. I ja pogledom popratim čvrstu mušku stražnjicu i lijepa ramena. Ali, ulogiravanje na aplikaciju za dejtanje dok si u vezi je zločin s predumišljajem.

Kao što rekoh, to mi nije nimalo privlačno ni sad dok sam solo. Ne želim frajera kojem namiguje konobarica dok nam donosi pizzu pa se ispostavi da su se matchirali i virtualno i za stvarno. Ili suprotno - da sjednemo u restoran, a posluži nas konobar koji me opslužio prije koji mjesec.

Radije bih frajera koji nema ni Facebook, kojemu je još uvijek užitak čitati dnevne novine dok ispija subotnju jutarnju kavu i koji bez beda zaboravi mobitel kada izlazimo iz stana. I ne vrati se po njega.