Knjiga tjedna: Put carice

Carica je slobodna; Carica ima viziju; Carica prihvaća svoju seksualnost; Carica ne robuje konvencijama; Carica je moćna; Carica je mudra; Carica je lijepa

Knjiga tjedna: Put carice

Kako suvremenoj ženi mogu pomoći tajne drevne Kine? Svaka žena može biti carica – kada odluči preuzeti odgovornost za sebe i za sve što time dolazi. U trenutku rođenja svaka je žena jedinstvena i savršena. Poput sjemenke, u sebi nosi sve što joj je potrebno. Ostvari li svoje skrivene potencijale, postat će carica u svom vlastitom carstvu – bez obzira koliko ono bilo. Kad se oslobodi tradicionalnih stavova o tome kakva bi trebala biti, naslada i moć, ljepota i mudrost u njezinim su rukama.

Carica Wu bila je djevojka sa sela, konkubina koja je, opirući se konzervativnom kineskom društvu, postala jedina žena koja je u Kini vladala. Bila je majka, strastvena ljubavnica, umjetnica i obrazovana žena i beskompromisno je slijedila svoj put. Za nju nisu vrijedile konvencije i uobičajene moralne vrijednosti. U doba koje je prema ženama bilo neprijateljski nastrojeno, stvorila je bolja pravila.  

Posebno ju je zanimala tradicionalna kineska medicina i pobrinula se za to da se očuvaju mnoga drevna znanja. Priča u knjizi prati njezina različita životna razdoblja dok se istovremeno pred čitateljima otvara svijet drevnih znanja, kineske medicine i strateškog djelovanja. Pomoću recepta i strategija tradicionalne kineske medicine i učenja drevnih kineskih mudraca naučite kako preobraziti menstruaciju, PMS, menopauzu i ostale „ženske jade“  u kreativna životna razdoblja koja donose nove spoznaje i bude nove porive. Krenite i vi putem carice!

Christine Li sinolog i liječnica tradicionalne kineske medicine. Studirala je u Koni, a trenutačno vodi Centar za tradicionalnu kinesku medicinu u Hamburgu. Prevela je drevni kineski tekst, koji dosad nije prevođen na europske jezike, i u njemu pronašla nadahnuće za ovu knjigu.
Ulja Krautwald je sociologinja. Godinama istražuje zdravlje i mudrost življenja Dalekog Istoka.


Christine Li i Ulja Krautwald - Put carice: Kako suvremenoj ženi mogu pomoći tajne drevne Kine?
Prijevod: Bojana Bajić
Cijena:129,00 kn
Broj stranica: 208
Meki uvez
Godina izdanja: 2010
Izdavač: Planetopija