Image
Katie Holmes i Suri Cruise
Foto: Profimedia.hr

Katie Holmes i Suri Cruise

Početkom tjedna, mama i kći viđene su u New Yorku. Dok je Katie nasmijana obavila predblagdansku kupnju, njena se kći istog dana opušteno družila s vršnjakinjom. Jednu je stvar bilo nemoguće ne zamijetiti - Katie i Suri imaju gotovo identičan osmijeh. Mnogi su se ugodno iznenadili što obje imaju gotovo zaraznu energiju.

Holmes i Cruise 2007.
Foto: Profimedia.hr

Holmes i Cruise 2007.

Kad je Tom Cruise 2005. upoznao 16 godina mlađu Katie Holmes, njihova se ljubavna priča brzo rasplamsala. Iste je godine zvijezda Top Guna obznanila da je ludo zaljubljen u Katie, i to tijekom gostovanja u Oprah Showu. Od uzbuđenja novom ljubavi doslovno je skakao po studiju, a ni Holmes u to vrijeme nije krila oduševljenje što će joj se ispuniti san o braku sa slavnim glumcem - koji je iza sebe već imao dva propala braka - s glumicama Mimi Rogers i Nicole Kidman, ali i dvoje posvojene djece. Čini se da to Katie nije smetalo jer su se zaručili dva mjeseca nakon što se saznalo da su zajedno, a ubrzo su se i vjenčali po pravilima kontroverzne Scijentološke crkve. Tom Cruise je, naime, dugi niz godina pripadnik te, po jednima sekte, po drugima 'vjere'. U kratkom je roku svoju zaluđenost scijentologijom uspio prenijeti na tada 27-godišnju Holmes. Godinu nakon, 2006., rodila se malena Suri, a porod je, prema strogim pravilima te zajednice, morao proći u tišini, i puno se pisalo o tome je li Ton nakon poroda morao pojesti dio posteljice svoje kćeri. Ta tajna nikad nije otkrivena.

Katie Holmes s malenom Suri
Foto: Profimedia.hr

Katie Holmes s malenom Suri

Malena Suri od rođenja je bila pod svjetlima reflektora jer je javnost htjela saznati detalje iz privatnog života slavnog para. Iako su svoju privatnost čuvali daleko od očiju javnosti, već se 2011. počelo šuškati o bračnim problemima. Sporna Scijentološka crkva i Cruiseova zaluđenost njome sve je teže padala Holmes. Pa je tako 2012. Katie podnijela zahtjev za razvod što je, prema pisanju stranih medija, za glumca bilo pravo iznenađenje. 'Nagodili' su se samo 11 dana nakon, a čini se da je glavni razlog razvoda bilo to što je Holmes djevojčicu željela zaštititi od štetnog scijentološkog učenja. No, razvod nije prošao bez problema. Skrbništvo nad tad šestogodišnjom Suri dodijeljeno je Holmes, a Cruise se obvezao plaćati alimentaciju te je stekao pravo na viđanje djevojčice. Kako scijentološko učenje propisuje da se njegovi pripadnici i nepripadnici ne trebaju družiti, Cruise je otišao iz njihova života. Za njihov propali brak tad je okrivljavao Holmes koja je 'htjela otići i maknuti Suri od scijentologije'.

Cruise-Holmes
Foto: Profimedia.hr

Cruise-Holmes

Godinu nakon pokretanja razvoda, svoj je 'bijeg' iz djevojčičina života opravdavao time da puno radi, a 2016. je priznao da Suri nije vidio 1000 dana. Šuškalo se, doduše, da se slavni glumac ipak sjeti Surina rođendana, no ništa više od toga. Zadnja njihova zajednička fotografija datira iz razdoblja prije razvoda. I dok je njih dvije potpuno 'otpisao', Cruise s dvoje posvojene djece iz braka s Nicole Kidman redovno vidi i čuje - jer i oni slijede pravila scijentologije. S druge strane, Isabella i Connor uopće navodno ne komuniciraju s Nicole Kidman.

Katie Holmes s kćeri Suri 2018.
Foto: Profimedia.hr

Katie Holmes s kćeri Suri 2018.

I odk Tom Cruise mijenja adrese prebivališta, Katie i Suri od razvoda žive u New Yorku gdje su često viđene u šetnji, kupovini, Katie je Suri pratila u školu, na izvannastavne aktivnosti, a danas ova 16-godišnjakinja očito živi poput prosječne tinejdžerice. Uživa u društvu svojih prijateljica, no s mamom i dalje ima blizak odnos kako tvrde glumičini prijatelji.

Suri Cruise, ožujak 2022.
Foto: Profimedia.hr

Suri Cruise, ožujak 2022.

Suri doduše ima tatine prodorne plave oči, a unatoč svjetilma reflektora koje je preživjela u djetinjstvu, 16-godišnja Suri izrasla je u pravu ljepoticu i sretnu djevojku koja živi poput svojih vršnjaka.

Suri Cruise
Foto: Profimedia

Suri Cruise

Ne skida osmijeh, a izgleda da se ne zanosi ni zvjezdanim statusom svojih roditelja. Ulicama New Yorka prošetala je u casual izdanju - trapericama i jaknici koju je nosila i na proljeće. A to među djecom celebrityja nije čest slučaj.

Ista je mama! Suri Cruise izrasla je u pravu ljepoticu

Kao jaje jajetu - najbolji je to opis 43-godišnje glumice Katie Holmes i njene 16-godišnje kćeri Suri Cruise iz braka s bivšim suprugom Tomom Cruiseom. I dok je Suri na početku života bila prava seznacija koju su paparazzi pratili u stopu, sada je dugo nismo vidjeli. Ovog puta paparazzi su Suri uhvatili u društvu prijateljica na ulicama New Yorka. Jedno je sigurno - kako Suri odrasta, sve je sličnija mami Katie. No, Surino je odrastanje bilo daleko od savršenog - nakon razvoda braka 2012., Tom Cruise s njima je prekinuo svaki kontakt, a svoju kći nije vidio već godinama! U nastavku saznaj detalje njihove obiteljske sage, ali i kako je propali Holmes-Cruise brak utjecao na Surino odrastanje.

žena.hr