Napravili pauzu

Sve se može kad se hoće: Slavu su stekli još kao klinci, odustali od glume, no ipak su se vratili

Gledali smo ih dok su bili klinci, onda su odmaknuli od svijeta filma da bi mu vratili u kasnijem razdoblju života. Ovim je glumačkim imenima duga pauza od kamera baš dobro sjela jer su zablistali u odraslim ulogama

profimedia-0685023480.jpg
Foto: Profimedia

Holivudski svijet ima i svojih negativnih strana. Život na setu, izbivanje iz kuće i škole, popularnost koja mnogima ne utječe dobro na psihičko zdravlje, iscrpljenost... Jednostavno, takav način života nije za sve, posebice kad se na ekranu proslavi netko tko je još u fazi sazrijevanja.

Neke dječje zvijezde s tim se teretom slave nisu mogle nositi pa su napravili zaokret u karijeri, dok su drugi, poput Macaulayja Culkina, napravili pauzu pa se glumi vratili u kasnijim godinama.

Image
Stare kao vino

Godine im dobro stoje: Ovi holivudski glumci stare kao dobro vino

Tako je valjda najpoznatija dječja zvijezda 'Sam u kući', jednog od najpoznatijih blagdanskih filmova, od 1994. imao pauzu od glumačkih voda da bi se pred kamere vratio u filmovima 'American Horror Story' i 'The Righteous Gemstones'.

Ipak, Culkin nije jedina dječja zvijezda koja je iz glume otišla pa joj se kasnije vratila. Izdvajamo još sedam slavnih, ali i manje slavnih lica koji su se nakon dječjeg uspjeha odmaknuli od svjetla reflektora. No ne zauvijek.

Mayim Bialik

Neki se možda sjećaju - ova se glumica proslavila devedetih, kao dvanaestogodišnjakinja, kada je glumila u šest sezona američkog sitcoma 'Bloosom'. Nakon sredine devedesetih povukla se iz javnosti, a onda se glumi vratila jer joj je trebao novac. Iako je paralelno predavala i neuroznanost nije zarađivala dovoljno. ''Trebalo mi je zdravstveno osiguranje, a nekoliko povremenih glumačkih poslova to sam si mogla osigurati''', kazala je u jednom intervjuu 2017.

Nije ni slutila da će se svjetsku slavu steći igrajući u hit seriji 'Teorija velikog praska'. Nakon što je prije tri godine završila s angažmanom u seriji, došla je i do uloge u 'Call Me Cat'.

Dylan i Cole Sprouse

Nekadašnje zvijezde Disneyjeve serije 'The Suite Life of Zack and Cody', nakon 2011. posvetile su se studiranju na njujorškom sveučilištu. ''Uzimanje pauze kako bismo se posvetili obrazovanju jako nam je važno i to bih preporučio svakom mladom glumcu. To mi je dalo mogućnost da vratim osjećaj anonimnosti'', rekao je Cole za Variety prije četiri godine. Sada 29-godišnji blizanci ponovno su, stoga, aktivni u glumi.

Cole se još 2019. pojavio u 'Five Feet Apart', a nedavno se proslavio i u hit seriji 'Riverdale'. Dylan je, pak, glumio u filmu iz 2017. godine - 'Dismissed', a pojavio se u dva videospota pjevačice Camile Cabello.

Ipak, Dylan ima još jednu strast - s poslovnim je partnerima otvorio nakladničku kuću koja izdaje stripove.

Anna Chlumsky

Američka glumica Anna Chlumsky još se 1991. proslavila glavnom ulogom u filmu 'My Girl' u kojemu je glumio i Culkin. Pojavila se i u nastavku istoimenog filma, a onda se posvetila školovanju i poslu u izdavaštvu. 10 godina nakon dječjih angažmana, Chlumsky je zaključila da je vrijeme za povratak kamerama. Bila je inspirirana i to je naprosto željela. Zato smo ju u zrelijem izdanju mogli gledati u dramskoj miniseriji 'Inventing Anna'.

Image
Foto: Profimedia

Ben Savage

Prije pojavljivanja u hit sitcomu 'Boy meets World' o odrastanju davne 1993., Ben je imao ulogu i u hit humorističnoj seriji 'Dragi Johne'. Savage je od ranih dana pred kamerama pa ne čudi što se također htio posvetiti obrazovanju. Htio je biti 'normalan' mladić i živjeti bez kamera. Kasnije se vratio filmskim setovima od čega mu je najpoznatija uloga iz 2020. - 'Love, Lights, Hanukkah!'

Image
Foto: Profimedia

Ke Huy Quan

Ke Huy Quan proslavio se kao klinac u čak 2 hit filma 'The Goonies' i 'Indiana Jones and the Temple of Doom'. Film 'Indiana Jones' bila je njegova prva uloga, a onda je dvijetisućitih odlučio odstupiti od glume jer je kako je rekao, bilo premalo ponuda za azijsko-američke glumce. Čekajući da mu se pruži glumačka prilika, radio je iza kamere. Bio je koordinator kaskadera na snimanjima te pomoćnik redatelja. Gotovo dvadeset godina od zadnje (dječje uloge), Quan je dobio glavnu ulogu u 'Everything Everywhere All At Once'.

Jason Bateman

Bateman je imao 12 godina kada je dobio ulogu u 'Maloj kući na preriji'. Nakon dječjih uloga, Bateman se nije puno pojavljivao pred kamerama jer je želio normalno djetinjstvo i nadoknaditi sve što je propustio zbog snimanja i slave. Krajem devedesetih i početkom dvijetisućitih pokušao se vratiti glumi. Na kraju je 2003. osvojio zlato s 'Arrested Development'. U toj je seriji glumio do njenog završetka, no ipak pravi 'comeback' mu je napravila hit serija 'Ozark' gdje ima glavnu ulogu Martina "Martyja" Byrdea.

Image
Foto: Profimedia

Andrea Barber

Andrea Barber proslavila se u humorističnoj seriji 'Puna kuća' gdje je igrala 'napornu prijateljicu'. Nakon 'Pune kuće' posvetila se studiju, stažiranju i radu i ''nije ni slutila da će se vratiti glumi''. Razmišljala je želi li se vratiti tom poslu, a kako su joj audicije u djetinjstvu donijele neka stresna i negativna iskustva, bila je sigurna da gluma više nije za nju. Onda su je 2016. pitali želi li se pojaviti u nastavku serije - u 'Punijoj kući' - na što je pristala i utjelovila Kimmy Gibbler.

Image
Foto: Profimedia