Image
Foto: Sanjin Strukic/Marko Prpic/PIXSELL
Luka Nižetić
Foto: Robert Anic/Ivo Cagalj/PIXSELL

Luka Nižetić

Kada je davne 2005. objavio svoj prvi album i stupio na glazbenu scenu, Luka Nižetić imao je kratku kosu koju je povremeno puštao da izraste, ali tek je u posljednje vrijeme njegova kosa baš - duga. Često ju nosi i u punđi, a u kombinaciji s bradom izgleda neodoljivo.

Giuliano
Foto: Davorin Visnjic/Milan Sabic/PIXSELL

Giuliano

Sada kratka i sijeda kosa splitskog pjevača Giuliana nekoć je bila duga i smeđa - ta je frizura bila njegov zaštitni znak na početku karijere, no nakon nekog vremena ipak se odlučio za kraću verziju. Koja mu bolje stoji?

Ivan Rakitić
Foto: Sanjin Strukic/Marko Prpic/PIXSELL

Ivan Rakitić

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić već godinama "fura" kratke frizure s plavim pramenovima, a na samim počecima nogometne karijere njegova je kosa bila duga. S vremenom ju je sve više i više kratio, a danas nosi kratku kosu i bradu - kombinaciju koja brojne žene obara s nogu.

Gibonni
Foto: Marko Lukunic/Davor Javorovic/PIXSELL

Gibonni

Prije tridesetak godina, kada je bio pjevač heavy metal sastava Osmi putnik, a zatim i pjevač Divljih jagoda, Gibonni je imao dugu smeđu kosu na kojoj su mu pozavidjele i brojne žene. Nakon nekog vremena malo ju je skratio, a sada već nekoliko godina nosi kratke frizure.

Niko Kovač
Foto: Igor Kralj/Slavko Midzor/PIXSELL

Niko Kovač

Nekadašnji reprezentativac i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Niko Kovač u zlatnim je danima svoje nogometne karijere nosio dugu kosu. S godinama ju je skratio, a mi se ne možemo odlučiti koja mu frizura bolje stoji!

Ivan Herceg
Foto: Petar Glebov/Matija Habljak/PIXSELL

Ivan Herceg

Naš poznati glumac Ivan Herceg često je mijenjao frizure - prvo je imao dugu kosu, pa ju je skratio, pa ju opet pustio i tako u krug, no možemo se složiti da mu sve duljine odlično stoje. Što ti misliš?

Ivano Balić
Foto: Slavko Midzor/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Ivano Balić

Kada je 2003. i 2006. godine proglašen najboljim igračem svijeta, hrvatski rukometaš javnosti je bio poznat kao dugokosi zavodnik. S vremenom je dugu smeđu kosu skratio, a danas izgleda gotovo neprepoznatljivo.

Niko Kranjčar
Foto: Igor Kralj/Sanjin Strukic/PIXSELL

Niko Kranjčar

Bivši hrvatski nogometaš i nogometni reprezentativac Niko Kranjčar također je često volio mijenjati frizure, a dok je na početku karijere nosio kratke frizure, u posljednje vrijeme vjeran je dugoj kosi koja mu odlično stoji.

Od Luke Nižetića do Nike Kovača

Duga ili kratka kosa? Koja frizura bolje stoji slavnim Hrvatima?

Baš kao i pitanje jesu li frajeri zgodniji s bradom ili bez nje, često se postavlja i pitanje stoji li muškarcima bolje duga ili kratka kosa. I dok će neke žene reći da postoji nešto posebno u dugoj kosi na frajerima, posebno ako se prisjetimo svih tih zgodnih, dugokosih rokera koji su osvojili naša srca, druge će se složiti da je kraća kosa ipak puno bolja. A kada su poznati Hrvati u pitanju, pojam duge kose ni njima nije stran. Neki od njih dugu su kosu nosili u mladosti pa su ju na kraju ipak skratili, neki mijenjaju frizure kako vjetar puše, a neki ipak preferiraju dulju kosu koja je postala njihov zaštitni znak. Mi smo se odlučile prisjetiti kako neki slavni Hrvati izgledaju s dugom, ali i s kratkom kosom - što misliš, koja im frizura bolje stoji?

N.B.