"Braća Grimm i princeza Luise" u Kazalištu Trešnja

Vikend preporuka

"Braća Grimm i princeza Luise" u Kazalištu Trešnja

Braća Grimm, Wilhelm i Jacob, navratili su u kazalište da nas zabave svojim nestašlucima i ispričaju pripovijest o kojoj rijetko govore.

Da bi mogli pisati svoje priče, za kruh svagdašnji radili su na dvoru kralja Frederika i ondje dobili najteži zadatak na svijetu: paziti na kraljevu nemoguću kćer, princezu Luise. Princeza se nikada ne budi prije podneva, svemu prigovara, svima se ruga i sve joj je dosadno. Nakon što je Luise osramotila baš sve plemenite prosce , Kraljica majka donosi odluku da se njezina kći mora udati za prvoga muškarca koji naiđe. A prvi se pojavi siromašni, putujući svirač. Kakvo to čudo može zbližiti princezu kojoj ni kraljevska svila nije dovoljno dobra i dobroćudnoga siromaha kojemu prokišnjava krov? Što razmaženu princezu može natjerati da nauči musti krave, kuhati i cijepati drva? Braća Grimm će vam to rado ispričati!

Redatelj: Paolo Tišljarić

Igraju: 

  • Willem Grimm (Krunoslav Klabučar)
  • Jacob Grimm (Jure Radnić)
  • Princeza Luise von Mecklenburg-Strelitz (Karla Brbić)
  • Princ Friedrich Wilhelms III (Andrej Dojkić)
  • Kraljica Friederike von Hessen-Darmstadt (Ivana Bakarić)

Ostale uloge: Tena Jeić Gajski, Daria Knez Rukavina, Aleksandra Naumov, Marijana Mikulić, Dubravka Lelas, Ana Vučak, Tena Tadić, Luka Bulović, Matija Čigir, Pavle Vrkljan, Filip Vidović

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.