Čudno, zar ne?

Male tajne slavne Carrie: 5 stvari koje nisi znala o Sarah Jessici Parker

Sarah Jessica Parker slavna je glumica koju prvenstveno pamtimo po legendarnoj ulozi modne novinarke Carrie Bradshaw iz 'Seksa i grada'. Iako Sarah Jessica ima brojne obožavatelje diljem svijeta, a možda se i ti ubrajaš u njih, mnogi o ovoj glumici ne znaju ovih pet stvari...

profimedia-0071788663.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Sarah Jessica Parker 25. ožujka slavi svoj 57. rođendan, a javnosti je poznata kao modna ikona, glumica i dizajnerica luksuznih cipela. Naime, simpatična Sarah Jessica proslavila se prije 30 godina zahvaljujući kultnoj televizijskoj seriji „Seks i grad“ u kojoj je tumačila glavnu junakinju, Carrie Bradshaw. Zahvaljujući svojoj simpatičnosti i genijalnom modnom stilu, lik Carrie postao je jedan od najmoljenijih u popularnoj kulturi, a Sarah Jessica Parker jedna od najplaćenijih glumica ere. Ipak, unatoč tome što ju svi poistovjećuju s Carrie, glumica je nekoliko puta tijekom godina rekla kako ona u stvarnom životu i njezin slavni lik zapravo nemaju mnogo toga zajedničkog – upravo suprotno.

Image
Danas je pjevamo cijeli dan!

Sjećaš li se legendarne pjesme 'Smelly Cat'? Evo kako zvuči u izvedbi Lady Gage

„Obožavam Carrie kao lik i ona mi je doista promijenila život, ali ja sam njezina sušta suprotnost. Definitivno nisam luda za cipelama“, rekla je tako jednom prilikom za američki Vogue Sarah. Mnogi smatraju kako je ona zapravo znatno sličnija liku Charlotte u stvarnom životu – pristojna je, profinjena i elegantna – prava dama.

U nastavku pronađi još pet stvari koje možda nisi znala o ovoj legendarnoj glumici.

Za svoje je vjenčanje nosila crnu vjenčanicu

Za svoje vjenčanje 1997. s Matthewom Broderickom Sarah Jessica Parker odabrala je atipičnu vjenčanu haljinu - onu posve crnu. Glumica je rekla kako su i ona i njezin suprug, također slavni glumac, željeli da njihovo vjenčanje prođe u intimnoj atmosferi te nisu htjeli pretjerano trošiti na njega. Zato je on kupio prvo odijelo koje je vidio u high street dućanu, a ona prvu svečanu haljinu koja joj je zapela za oko - slučajno, radilo se o crnoj toaleti. Haljina je bila napravljena od satena te je glumici sjajno stajala, no ona je kasnije priznala da misli kako je s tim modnim odabirom pogriješila - da može, rekla je, sada bi odabrala lijepu, pravu vjenčanicu u stilu princeza.

Jedina sličnost s Carrie je njihova zajednička ljubav prema modi

Carrie Bradshaw je kao lik postala ikona stila, a u stvarnom životu tu titulu svakako zaslužuje i Sarah Jessica. Poznato je da obožava ekstravagantne kreacije i prekrasne štikle i cipele, a jednom je zaključila kako je jedina ključna poveznica između nje i Carrie upravo to što obje obožavaju eksperimentirati s modom. Sarah Jessica će tako, isto kao i njezin lik Carrie, odjenuti T-shirt i balsku suknji ili pak kratke hlačice i visoko vrtoglave štikle. I dok bi na nekome takve kombinacije izgledale smiješno, na Sarah Jessici izgledaju genijalno.

Sarah Jessica bila je proglašena najviše NE seksi ženom svijeta

Časopis Maxim 2007. je proglasio glumicu najneatraktivnijom divom Hollywooda i time ju razbjesnio. Sarah Jessica reagirala je i dala intervju na tu temu rekavši kako muškarci danas uopće ne znaju prepoznati pravu ljepotu i karakter, već žele samo fotošopirane manekenke s naslovnica časopisa - koje zapravo u tom izdanju u realnosti ni ne postoje. Naravno, na njezinu su strani stalni i njezini brojni fanovi i suprug, pa je časopis zapravo zbog te svoje objave bio izvrgnut javnom ruglu.

Sarah Jessica mrzi korektore i pudere

Ova posebna glumica po mnogočemu se razlikuje od svojih kolegica s holivudskih crvenih tepiha. Recimo, ne podnosi puno šminke te odbija nositi korektore. Smatra kako korektori i silni puderi na licu štete koži te daju lažnu sliku savršenstva, koju ona ne želi odašiljati svojim fanovima. Iako ju se na crvenom tepihu može vidjeti s jarkim ruževima, šminkom i smokey eyeom, ona i dalje uvijek izbjegava pudere.

Sarah Jessica je prije „Seksa i grada“ dejtala s jednim od glumaca iz serije

Sarah Jessica je prije početka snimanja „Seksa i grada“, zapravo deset godina prije samog početka snimanja, dejtala s jednim od glumaca s kojim je na kraju glumila i u seriji. Radilo se o Willie Garsonu, koji je u „Seksu i gradu“ utjelovio lik njezinog gej prijatelja. Navodno su Willie i Sarah Jessica dugo flerali i izlazili, da bi na kraj zaključili kako najbolje funkcioniraju kao dobri prijatelji.