Što je zapravo pjeskareno staklo?

Pjeskareno staklo upotpunjuje prostor oko sebe dajući mu novi izgled i dimenziju. Pjeskareno staklo se dobiva postupkom obrade stakla nanošenjem kvarcnog pijeska pod tlakom tako nanesenim tlakom

Što je zapravo pjeskareno staklo?

Postoji i imitacija za pjeskareno staklo a to su specijalne folije namijenjene dekoraciji staklenih površina. No, mi ovdje govorimo o tome što je to pjeskareno staklo.
Pjeskareno staklo je staklo dobiveno pjeskarenjem. To pjeskarenje daje staklu dojam mat stakla. 

shimmer fallbackMoguće je pjeskariti cijele površine ili samo dijelove stakla, logotip, slova i  sl. Pjeskareno staklo upotpunjuje prostor oko sebe dajući mu novi izgled i dimenziju

Kao zaštita od pogleda ili jednostavno dekoracija, ako nismo u mogućnosti staviti pjeskareno staklo, možete pristupiti stavljanju naljepnica koje apliciramo na staklo a postavlja se kao puna ploha ili kombinacija natpisa i logotipa. 

Pjeskareno staklo propušta svjetlost, ali je kroz njega nemoguće vidjeti.
Pjeskarenje staklu daje dekorativan izgled pa su ovo osobine zbog kojih je ovo staklo dosta u upotrebi u industriji namještaja i u unutrašnjem uređenju.


Postupak pri izradi pjeskarenog stakla. 
Prilikom pjeskarenja stakla, određena površina stakla se može zaštiti folijama koje su namijenjene za to. Nakon završetka procesa pjeskarenja ove folije se skidaju i ta površina ostaje ne pjeskarena. Postoje i različiti motivi koje možete odabrati za pjeskareno staklo koji će ujedno biti ukras u prostoru.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.