Ako imaš dvije banane koje su poprimile smeđu boju i nisu ti baš primamljive za jesti, iskoristi ih kako bi napravila ovaj ukusni i zdravi kruh koji je idealan za doručak, ali i desert.
Slatki kruh s bananama i borovnicama za doručak ili desert
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih i pripremi posudu za pečenje tako što ćeš ju obložiti papirom za pečenje.
U posudi pomiješaj zgnječene banane, jaja, ulje i med. Dodaj brašno, prašak za pecivo i sol te u gotovu smjesu umiješaj pola šalice borovnica.
Smjesu prebaci u posudu za pečenje i po površini dodaj preostale borovnice. Kruh peci oko 45 do 60 minuta, odnosno dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Pusti da se kruh malo ohladi i zatim posluži za doručak ili kao desert.
Savjet
Ako od kruha ipak više voliš muffine, smjesu jednostavno prelij u kalupe za muffine i posipaj svježim borovnicama prije pečenja. Peci ih oko 25 minuta. Ako ćeš kruh ili muffine poslužiti odmah mogu stajati dva dana na otvorenome, prekriveni papirnatim ručnikom, no ako ih želiš čuvati duže, spremi ih u hladnjak.