Savjeti kako oprati masna stakla

Znate li kako oprati masna stakla?

Savjeti kako oprati masna stakla

Pogreška koju često radimo u pranju stakala je pretjerivanje sa sredstvima za pranje prozora pa onda nakon pranja tražimo savjete kako oprati masna stakla

U želji da uklonimo svu prljavštinu s prozora, staklenu površinu često dobro natopimo sredstvom za čišćenje. No to je velika pogreška.

ImageOsim što se dvostruko treba namučiti, ne ukloni li se preparat sa stakla u potpunosti, kada se prozor osuši, na njemu će se pojaviti mutne i masne mrlje.

Savjeti kako oprati masna stakla

Za početak je bitno odabrati dobre vremenske uvjete za pranje prozora. U ovim proljetnim danima bi to svakako bio suh dan ali ne posve sunčan jer će se u tom slučaju prebrzo osušiti pa će ostati mrlje od brisanja na staklu. 

Prozor je najbolje prati samo s čistom vodom ili pak s blagim preparatom u vrlo maloj količini. 
Napravite mješavinu alkohola i vode u omjeru 01:08 ili mješavinu alkoholnog octa i vode u omjeru 1:1 s tim da je bolje koristiti destiliranu umjesto obične vode da ne ostaju tragovi od kamenca.

No, postoji jedan zanimljiv trik, a sve što vam treba jest pjena za brijanje. Da, najobičnija pjena za brijanje daje prozorima blistavost i štiti od zamagljivanja. Rukom nanesite pjenu na stakla pa pričekajte da se osuši, a onda ju uklonite spužvicom i staklo obrišite krpom. 

Ovaj trik kako oprati masna stakla je odličan, jer efekt traje dosta dugo pa prozore nije potrebno prati čak nekoliko tjedana.