Savjeti kako očistiti grijač u pećnici

Čišćenje pećnice je sigurno jedan od omraženijih i težih poslova u kućanstvu. Danas ćemo pojasniti kako očistiti grijač u pećnici da ovo e bi bio tako veliki problem

Savjeti kako očistiti grijač u pećnici

Ako vam se čini kako je zapečene masnoće gotovo nemoguće očistiti "samo " sa sodom bikarbonom, nemojte odustati. U nastavku pročitajte kako očistiti grijač u pećnici

ImagePećnicu poprskajte otopinom, zatim stavite nešto peći (samo da ne trošite energiju na praznu pećnicu) i nakon toga pustite da se pećnica prohladi dok ne bude ugodno topla da možete krenuti na čišćenje. Upotrijebite običnu spužvu za suđe, bit ćete iznenađeni kako jednostavno se skida sva prljavština. 
Nakon toga  je isperite i pobrišite te upalite na nisku temperaturu samo da se prosuši do kraja.
Sve što vam treba su soda bikarbona, alkoholni ocat (ako ga nemate, koristite limunov sok) i atomic-žica.

Za lakše čišćenje stropa pećnice evo i kako očistiti grijač u pećnici.
U pećnice je uglavnom ugrađen preklopni gornji infra grijač. 
Prije početka čišćenja pećnice izvadite iz nje posude za pečenje, rešetku i vodilice. 

Grijač vucite k sebi tako dugo da oslobodite poprečnu šipku, i da ova iskoči iz ležišta na lijevoj i desnoj strani pećnice.

Grijače ne smijete koristiti u spuštenom položaju. Nakon završetka čišćenja grijače po istom postupku gurnite nazad, tako da poprečna šipka ponovno skoči u svoje ležište.

Evo još jednog načina kako očistiti grijač u pećnici na prirodan način
Uključite svoju pećnicu na 250 stupnjeva pa u vatrostalnu zdjelu ili drugu odgovarajuću posudu stavite 4-5 žlica sode bikarbone i zalijte s vodom, otprilike 1 litru.
Stavite to u pećnicu, zatvorite i ostavite na 30-40 minuta.Isključite pećnicu i ostavite da se ohladi.Masnoća iz unutrašnjosti pećnice će omekšati i to će biti odličan način kako očistiti grijač u pećnici.