403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Lifestyle
Lifestyle

Savjeti kako napraviti domaći tvrdi sir

Savjeti kako napraviti domaći tvrdi sir
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Znate li kako napraviti domaći tvrdi sir? U nastavku slijedi nekoliko savjeta o tome kako da domaći sir uspije

Sve što vam je za izradu sira potrebno je pravo domaće mlijeko, malo truda i volje i naš savjet kako napraviti domaći tvrdi sir Evo nekoliko savjeta kako napraviti domaći tvrdi sir Možete ga kombinirati u slanoj ili slatkoj verziji, a iako to možda ne biste vjerovali, ali možete ga sami napraviti za samo pola sata. Za izradu potrebno je oko pola sata vremena i  za početak vam je dovoljno oko 5l mlijeka . Mlijeko prokuhajte. Kad je zakipjelo ugasite vatru i u kipuće mlijeko stavite 5 žlica alkoholnog octa ,zatim dobro promiješajte i pričekajte da se gruš odvoji od sirutke.  Dignite gruš izvadite ga u jednu posudu i stavite 1 veliku žlicu soli pa ponovno malo promiješajte i stavite u kalup. Možete ga staviti na manju sirnicu.  Kad ste gruš stavili u kalup, potrebno je poravnati površinu gruša, može i rukom, stavite na gruš neki poklopac ili nešto što vam odgovara posudi u kojoj je gruš. Na tako poklopljen gruš morate staviti uteg ili nešto slično - da ga dobro stisne. Sve skupa ostavite da se ohladi.  Kad se ohladi maknite uteg i poklopac te istresite iz kalupa van. Ako radite sir od više mlijeka pravilo je da stavite koliko litara mlijeka toliko žlica octa i tada povećate sol. Ako netko ima mogućnost sir se može staviti na dimljenje. Ovako napravljen sir dobro ide uz nareske i dobru čašicu vina. Sada kada znate kako napraviti domaći tvrdi sir želimo vam puno uspjeha u izradi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx