Kako dimiti ribu?
Dosta vam je roštilja i kotlovine? E umjesto da pripalimo roštilj ili kotlovinu, idemo isprobati nešto novo.
Umjesto uobičajenih pljeskavica i ćevapa pripremite npr dimljenu palamidu.
Zvuči li vam nemoguće?
Nije. Ako volite dimljenu ribu, a ne posjedujete dimilicu (smoker) onda nastavite čitati jer ćemo napisati nekoliko koraka kako dimiti ribu.
Uzmite jedan uži, a viši lonac, aluminijsku foliju, drvene treščice i napravite improviziranu rešetku za dimljenje.
Može vam poslužiti ona za hlađenje kolača, ili ju izradite od čvrstog aluminijskog pladnja koji ćete izrezati na veličinu lonca te ga izbušite čavlićem.
Možda će vam se na prvi pogled učiniti da je komplicirano, ali ovakav način dimljenja nije teži od pečenja običnog roštilja.
Čak možete iskoristiti i žar od pečenja roštilja za odimljavanje ribe.
Sada kada znate kako dimiti ribu kod kuće i sami možete pripremiti ribu po izboru ii pokušajte odoljeti iskušenju da je ne pojedete odmah s rešetke.