ZA LAKŠI UDISAJ

Samo jedan vaš poziv: Priključite se i pomozite u nabavci sofisticiranog respiratora za Klaićevu!

U Klaićevoj, na Jedinici intenzivnog liječenja, godišnje se liječi oko 500 djece – od prerano rođenih beba do adolescenata. Takvi pacijenti često ne mogu sami disati i dišu otežano, a pritom im pomaže respirator

damira0.jpg
Foto: RTL

Nastavlja se ovogodišnja humanitarna kampanja 'Budi mi prijatelj' udruge 'RTL pomaže djeci', a jedan od ovogodišnjih projekata za koje se prikupljaju donacije je i onaj u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, koju je posjetila i ambasadorica udruge Damira Gregoret.


Klinika za dječje bolesti Zagreb centralna je klinička ustanova tercijarne razine zdravstvene zaštite za bolničku skrb pacijenata dječje dobi iz cijele Lijepe Naše. Jedina je ustanova u Republici Hrvatskoj koja obavlja potpunu zdravstvenu zaštitu isključivo dječje populacije.

U Klaićevoj, na Jedinici intenzivnog liječenja, godišnje se liječi oko 500 djece – od prerano rođenih beba do adolescenata. Takvi pacijenti često ne mogu sami disati i dišu otežano, a pritom im pomaže respirator.

Nabava visoko sofisticiranog uređaja za respiraciju i ventilaciju pacijenata dječje dobi različitih dobnih skupina, koji bi svojom tehnološkom kvalitetom maksimalno štitio pluća i pružio najveću moguću razinu kvalitete zdravstvene skrbi, prijeko je potrebna.


Nabavom jednog takvog uređaja značajno bi se olakšalo liječenje, smanjila bi se smrtnost i u konačnici poboljšao sam ishod liječenja malenih pacijenata iz cijele Hrvatske.

Image
Foto: RTL

''Kad su male bebe bolesne, one najveći dio svoje energije i snage troše upravo na disanje. Respirator je tu da svaki njihov udah može prepoznati i pri svakom udahu im pripomoći te u toj mjeri značajno olakšati'', ističe Tomislav Kifer, dr. med., subspec. intenzivne medicine u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

''Najmanji pacijenti trebaju našu pomoć. Sudjelujte u našoj nabavci respiratora koji će im pomoći disati'', pozvala je i Damira Gregoret, reporterka i voditeljica središnje informativne emisije RTL Danas, ambasadorica udruge ''RTL pomaže djeci''.


I zato, priključite se ovogodišnjoj humanitarnoj kampanji ‘Budi mi prijatelj’ pozivom na humanitarni broj udruge 060 9007 (cijena poziva 0,83 EUR s PDV-om), koji je aktivan tijekom cijele godine, direktnom uplatom na donacijski žiro-račun udruge HR6724070001500331700 ili online donacijama karticom direktno putem internetske stranice Udruge.


Možda će te zanimati

Image
ODRŽIVI SHOPPING

Najzabavniji šoping: Vodič kroz sajmove i buvljake tijekom prosinca u Zagrebu

Image
ŠLJOKICE I ZLATO

Neka se sjaji! Najljepše haljine i kombinezoni iz Zarine party ponude