Rok trajanja deterdženta

Da li deterdžent ima rok trajanja i koji bi bio rok trajanja deterdženta koji treba poštivati? Više o tome koji je rok trajanja deterdženta pročitajte u nastavku

Rok trajanja deterdženta

Postoje neke prehrambene namirnice poput octa, limuna ili sode bikarbone koje čine čuda pri održavanju i čišćenju naših domova, a one se, baš poput deterdženata ili izbjeljivača, ne kvare tako lako.

ImageKoji rok trajanja imaju takve namirnice i koji je rok trajanja deterdženta?

S obzirom na to da se izbjeljivač može koristiti za čišćenje raznih stvari u kućanstvu, a njegov rok trajanja je šest mjeseci, čak i ako ga upotrijebite nakon šest mjeseci, neće biti opasnih posljedica. Izbjeljivač će nakon isteka roka trajanja, odnosno nakon tih šest mjeseci, samo izgubiti neka svoja svojstva, a ima i prednost što više nije toliko toksičan.

Deterdžent za rublje ima rok trajanja od šest mjeseci, što apsolutno možete zanemariti jer baš kao i izbjeljivač, deterdžent za rublje neće biti opasan čak i ako ga zabunom iskoristite za jedno pranje. 

Ako prođe rok trajanja deterdženta od pola do godine nakon otvaranja, najveća šteta koja se može dogoditi je što više ne djeluju kako bi trebali.