ANDALUZIJSKI SVIJET

Malaga je španjolski dragulj, grad tapasa i beskrajnih plaža

Malaga je grad koji odmah osvaja – šaren, živahnog duha, s mirisom mora i naranči u zraku. U njemu povijest susreće moderni ritam života, a svaka ulica nudi nešto novo, od kulturnih spomenika do okusa tradicije

malaga
Foto: Shutterstock

Bogata gastronomija: Okusi i mirisi Malage

Malaga je poznata po svojoj izvrsnoj kuhinji, koja je spoj mediteranskih okusa i lokalnih specijaliteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Espetos de Sardinas

Ovo je vjerojatno najpoznatije jelo Malage – svježe sardine nanizane na ražnjiće i pečene na otvorenoj vatri, obično na plaži u chiringuitosima (restoranima na plaži).

Image
Foto: Profimedia

Fritura Malagueña

Mješavina raznih prženih riba i morskih plodova, savršena za dijeljenje s prijateljima.

Gazpachuelo Malagueño

Tradicionalna riblja juha s majonezom, krumpirom i bijelom ribom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tapas

Kao i u cijeloj Španjolskoj, tapeo (odlazak na tapase) je neizostavan dio kulture. Isprobaj razne tapase u brojnim barovima i restoranima diljem grada. Među popularnim tapas barovima je i Bodega Bar El Pimpi, poznat po svojoj autentičnoj atmosferi i lokalnim vinima.

Vino Dulce

Slatko vino iz Malage, proizvedeno od grožđa sorte Moscatel i Pedro Ximénez, savršen je završetak obroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/3