Jedna od najljepših šetnica

Jadranski dragulj: Šetnica kroz kanal sv. Ante ostavit će te bez daha

Temperature su sve više i mnogi razmišljaju o odmoru i traženju hlada negdje na jadranskoj obali. No, želiš li možda vidjeti spoj prirodnih i povijesnih ljepota na jednom mjestu, tada je šetnica kroz kanal svetog Ante definitivno mjesto koje moraš posjetiti

PXL_030615_10826297.jpg
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Play logo

Osim prekrasnih nacionalnih parkova, otoka, baroknih i renesansnih građevina, Lijepa Naša prepuna je divnih pješčanim plažama i šetnicama uz more koje oduzimaju dah. Ova nerazvikana ljepotica nalazi se u blizini Šibenika, a jedna je od novouređenih, ali i najljepših staza uz more.

Play logo
Image
Carstvo tirkizne boje

Kao na Maldivima: Hrvatske plaže s kristalno plavim morem

Riječ je o šetnici kroz kanal svetog Ante koja još uvijek nudi privatnost i spokoj prirode jer nije toliko poznata među turistima. Duga je 4.5 kilometra, pogodna je za rekreativce jednako kao i za obitelji s malom djecom. Jedna od novouređenih ali i najljepših staza uz more spaja uvalu Paninkovac i tvrđavu svetog Nikole koja se nalazi na ulazu u kanal sv. Ante.

Ako si u blizini - svakako je posjeti jer očekuje te nezaboravno iskustvo koje može pružiti samo pirodna ljepota okoliša. A kako izgleda ovaj jadranski dragulj - pogledaj u nastavku.

Play logo

POGLEDAJ VIDEO: Kako smršavjeti uz jela koja kuhaš za klince?

Pristupačna

Do šetnice se može doći automobilom, biciklom ili pješice do uvale Paninkovac, ili pak cestom prema Zablaću. Obilazak ovog netaknutog prirodnog dragulja traje jedan do dva sata. A putem te očekuje jedinstvena ljepota netaknute prirode i kristalno čistog mora dok se šećeš hladovinom koju stvara borova i hrastova šuma.

Play logo

Atraktivna

Šetnja je pogodna za obitelji s malom djecom jer nije tehnički zahtjevna, a vizualno je vrlo atraktivna. Predivni panoramski pogled na šibenski arhipelag i prekrasne uvale neće te ostaviti ravnodušnom. Šetnica ima nekoliko atrakcija, osim glavnog vidikovca s kojeg se pruža panoramski pogled od 360 stupnjeva, tu je špilja sv. Ante s podzemnom kapelicom i naravno tvrđava sv. Nikole, jedinstvena renesansna građevina izgrađena na otočiću Ljuljevcu, na mjestu nekadašnjeg benediktinskog samostana.

Play logo

Romantična

Za sve romantike, savjetujemo noćnu šetnju pod zvjezdanim nebom. Osim mjesečine, put će osvijetliti solarne svjetiljke postavljene tik uz stazu, a cijeli doživljaj upotpunit će divan prizor grada Šibenika pod noćnim svjetlom.

Play logo
Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.