Putopis jedne mame: Vikend u hotelu prilagođenom djeci. Da ili ne?

Vremena u kojima nam izlazak traje do zore odavno smo pospremili u kutiju uspomena. Kao i spavanje kroz noć u komadu. Najkraće rečeno, život kada si roditelj je naporan, zamoran, frustrirajuć i istodobno nevjerojatan i lud. A opet, jednako je zabavan, uzbudljiv, inspirativan i pun ljubavi koja nema mjeru. S djecom se ne ide na odmor već na put, ali isti taj put vrijedi kao nekoliko odmora zajedno.

pajic.PNG
Foto: Instagram/Marija Pajić

Po novome, mjesto za odmor bira Ivo, ne mi. Moj skoro pa dvogodišnji nasljednik koji ima energije za nekoliko bića, obožava bazene pa odabir hotela mora ići u tom smjeru. Uz to, bilo bi dobro da je tu i igraonica ili park pa onda izbor postaje sve uži. No, srećom za nas u posljednje vrijeme sve više hotela na jadranskoj obali svoju ponudu – od sobe, bazena do hrane – prilagodila je najmlađima. Između ostalog, i Falkensteiner Club Funimation Borik smješten u Zadru. Jer zadovoljno dijete znači i da nama ništa ne fali, zar ne?

Otkako se znamo, volimo putovati. Čak se i naša veza na početku svodila na avanture. Bilo je dovoljno da se pogledamo i već bi krenuli na vrh planine. I činjenica da smo živjela u dva grada udaljena 500 km nije nas sprječavala u tom naumu. No, otkako se naša obitelj povećala za jednog člana, trebalo nam je neko vrijeme prilagodbe. Da shvatimo što i kako, kuda i zašto. Pod time mislim na putovanja, ne na činjenicu da se Ivo budi u 5 ujutro napet kao puška da istražuje svijet – a ja mu u većini slučajeva objašnjavam da ostane još malo ležati jer neće ništa propustiti. I dok su moji prijatelji, inače roditelji nešto starijih klinaca već stalni posjetitelji dječjih hotela – ja sam se dugo vremena dvoumila misleći da je moj sin jednostavno premlad da bi uopće razumio tu ponudu. No, onda sam ulaskom u igraonicu doživjela pravi – kako se popularno kaže – plot twist.

Znate ono veselje djece kada uđu u trgovinu slatkiša, e takav osjećaj moje dijete ima kada jede, pliva, trči – uglavnom , dosta je zaluđen sadržajima a toga ovdje srećom nije nedostajalo. Vikend ispunjen magijom i gostovanjem mađioničara, istina, za njega je bio velik zalogaj ali iako još ne kuži trikove i ne zna reći abrakadabra, odlično se zabavio. Predivan i sunčani vikend krajem ožujka u srednjoj Dalmaciji bio je doista magičan po mnogo čemu bez da sam ijednom rekla hokus-pokus. Možda netko misli pa što će jednogodišnje dijete u hotelu za djecu, no kada istu stvar isprobate – sve će vam postati jasno. A još kada vam kažem da je na ovom mjestu i doručak i ručak i večera po principu švedskog stola? Nema čime Ivo nije omastio brk!

I baš zato, ne gledajte kako prolaze dani, tjedni i mjeseci dok vi mislite krenuti na odmor s bebom ili ne. Prije svega, možda se ni neće sjećati trenutka kada je po prvi put ugledao čarobni štapić na mađioničarskoj radionici ili osjećaja kada je plivao hotelskim bazenom – ali to nije ni poanta. Bolje pitanje je čemu će ga to naučiti? Odlaskom iz svoje sigurne zone i svih distrakcija koje vrebaju u vlastita četiri zida, ovakav jedan odmor nam je itekako trebao da shvatimo koliko nam je lijepo kada smo skupa. I možda se ne vraćamo kući odmorni kao nekada kada smo samo obilazili masaže i ispijali koktele, ali svakako se vraćamo bogatiji za nova iskustva.

Uskrs u ovom morskom raju za mališane krije brojne pogodnosti, a animatori, sigurna sam stvorit će vašim klincima i klincezama divne uspomene! Za to vrijeme, dragi roditelji - ne libite se koristiti hotelski bicikl!

Definitivno super ideja za istraživanje okolice na dva kotača, ali i za gubitak kalorija pred najtoplije razdoblje godine.

Mi se ondje definitivno vraćamo jer kao što sam rekla na početku, zadovoljno dijete znači da i roditeljima ništa ne fali.