Predstavljamo destinaciju Julijske Alpe

Posjetili smo Bohinj, Bovec i Goriška brda

Predstavljamo destinaciju Julijske Alpe

Gastronomija

Ako se nalazite u Bohinjskoj Bistrici, preporučamo vam Restoran Resje. Ponuda restorana bazirana je većim dijelom na lokalnim svježim sastojcima, pa se i jelovnik često mijenja ovisno o sezoni i dostupnosti pojedinih sastojaka. Glavni kuhar je začetnik ideje pripreme tradicionalnih slovenskih jela, ali na moderan način. U sklopu iste kuće možete i prespavati jer je u ponudi 14 soba s 40 ležaja.

Krenete li prema Bovcu, preporučujemo restoran Letni vrt koji se nalazi u samom centru mjesta. U ovom restoranu se naglasak također stavlja na tradicionalna slovenska jela i lokalne sastojke u kojih svakako treba istaknuti pastrvu iz Soče.

U Goriškim brdima svakako morate posjetiti zamak Vipolže gdje je poznati slovenski chef Tomaž Kavčić otvorio novi restoran. Priča na kojoj se bazira restoran zove se „Kruh i vino“. Gastronomija je bazirana na jednostavnim autohtonim jelima te vrhunskim pjenušcima i vinima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
4/5