NA LISTI ŽELJA

Najljepše ružičaste plaže na svijetu koje želimo posjetiti

Ružičaste plaže jedna su od najčarobnijih stvari koje smo vidjele, stoga smo izdvojile nekoliko najljepših na svijetu koje svojom pojavom oduzimaju dah

ružičaste plaže
Foto: Profimedia

Svi smo čuli za plaže s bijelim ili crnim pijeskom, ali jesi li znala da postoje i plaže s nestvarnim ružičastim pijeskom? Pitaš se, što daje ružičastim pješčanim plažama njihovu nijansu? Je li to milijun komadića razbijenih koralja? Ili možda trik oka i svjetlosti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjerice, na otoku Harbor na Bahamima - jednoj od najpoznatijih plaža na ovom našem popisu - ružičasta nijansa potječe od foraminifera, mikroskopskog organizma koji zapravo ima crvenkasto-ružičastu ljusku, dok je pijesak mješavina koralja, školjki i kalcijevog karbonata. Zvuči kao znanstveni projekt, ali ustvari, ružičaste plaže jedna su od najčarobnijih stvari koje smo vidjele. Zbog toga smo izdvojile nekoliko najljepših ružičastih pješčanih plaža na svijetu koje svojom pojavom oduzimaju dah, a koje smo sve redom dodale na našu dugu listu želja kad su u pitanju putovanja.

Plaža Elafonisi, Kreta, Grčka

Elafonisi ima sve pogodnosti popularne plaže za odmor (parkiralište, tuševi, wc, kafići), ali istovremeno i osjećaj oaze, zahvaljujući udaljenosti od većih gradova. Nakon kupanja i osvježavanja, možeš prošetati preko ove duge pješčane plaže kako bi snimila fotografije prekrasnog divljeg cvijeća i kamenih formacija - naravno, ako nisi već ispunila svoju galeriju na mobitelu s tisuću fotki i videa nestvarne obale ružičaste nijanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/6