KOMADIĆ RAJA

Ovo ljeto sanjamo Pelješac jer se ondje kriju neke od najljepših plaža

Duž cijelog Pelješca pružaju se plaže koje svojim prirodnim ljepotama ostavljaju bez daha, a mi smo izdvojile neke najljepše

pelješac
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Lijepa Naša svakog nas dana uspije iznova iznenaditi svojim prirodnim ljepotama i prekrasnim mjestima koja krije, a u posljednje vrijeme najviše nas oduševljava svojim plažama i skrivenim uvalama koje izgledaju kao da su dio nekih dalekih, tropskih krajeva.

Image
Okolica Dubrovnika

Čarobna plaža Pasjača - skriveni dragulj Jadrana

A upravo tako izgleda baš svaka plaža na Pelješcu, poluotoku na jugu Hrvatske, koji karakteriziraju prekrasni vinogradi, beskrajno i čisto plavo more i netaknuta priroda, ali i plaže na kojima se već sad vidimo.

Duž cijelog poluotoka pružaju se plaže i uvale koje oduzimaju dah, a koje obavezno moraš posjetiti kreneš li put Pelješca. Bilo da više voliš pješčane ili šljunčane plaže, na Pelješcu će se pronaći ponešto za svakoga, a ove su nas plaže oduševile.

Plaža Divna

Jedna od najljepših peljeških plaža, Divna, je pješčano-šljunčana plaža smještena u Trpnju, na području Donje Vrućice. Osim prekrasnog ulaza u more, plaža se može pohvaliti tirkizno-plavom bojom mora koja oduševljava svakoga tko ju posjeti.

Plaža Jezero

U mjestu Duba Pelješka smjestila se prekrasna šljunčana oaza - plaža Jezero. Do nje se može doći samo brodom, a iza nje nalazi se jezero, po čemu je i dobila ime, što ju čini jednom od najposebnijih plaža na Jadranu.

Plaža Grdni Do

Šljunčana plaža Grdni Do nalazi se u mjestu Žuljana na Pelješcu, a osim prekrasnih stijena i kamena, krasi ju i tirkizno-plavo more. Ova je plaža savršena za sve posjetitelje zbog obližnjeg drveća, koje na plaži stvara prirodni hlad.

Plaža Vučine

U mjestu Žuljana na južnoj strani poluotoka smjestila se još jedna plaža koja ostavlja bez daha, a riječ je o prekrasnoj šljunčanoj plaži Vučine. Plaža je izolirana i skrivena u prirodnom hladu visokih borovih stabala te je odlična za sve koji vole provesti odmor u miru.

Plaža Prapratno

Plaža Prapratno smještena je u istoimenoj uvali, na južnoj strani poluotoka Pelješca, samo šest kilometara udaljena od povijesnog grada Stona. Ova pješčana plaža pravi je raj na zemlji i idealna je za svakoga.