Čarobna mjesta

Top 'Instagram' adventske lokacije u Hrvatskoj koje želimo posjetiti

Advent ove godine možda nije onakav na kakve smo navikli, ali gradovi diljem Hrvatske mogu se pohvaliti čarobnim adventskim lokacijama koje moraš posjetiti

advent-lokacije.jpg
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

Ovogodišnji advent uvelike se razlikuje od prošlogodišnjih - u gradovima diljem Hrvatske više nema toliko adventskih kućica kao i inače, svega je nekako manje i čini se tužnije. Ipak, to je samo prvi dojam, jer i ovog adventa ima itekako puno čarobnih lokacija na kojima možeš uživati i prepustiti se božićnom duhu.

Image
Najčarobniji dio godine

Za Advent ne moraš do Beča: Ove domaće destinacije nude obilje sadržaja

Na Adventu u Zagrebu možda nema klizališta, ali se može pohvaliti nekim drugim odličnim lokacijama koje će u tebi probuditi toplinu i čaroliju. A jednako tako je i u ostalim gradovima diljem Hrvatske koji su prigrlili blagdansku atmosferu i koje moraš posjetiti ovog adventa - ali i "okinuti" bajkovite Instagram fotografije na prekrasno uređenim lokacijama.

Od morskog Adventa u Opatiji, preko Zagreba pa sve do Varaždina, izdvojile smo neke prekrasne lokacije koje ovog adventa ne smiješ propustiti.

Mjesečev vrt, Zagreb

Lokacija koja je očarala baš svakog posjetitelja Adventa u Zagrebu zasigurno je Mjesečev vrt u Parku Bele IV. na Gornjem gradu. Okružena stotinama zvjezdica i malim mjesecima na tlu, ovdje možeš sjesti na veliki polumjesec i prepustiti se čaroliji Božića, ali i napraviti najbajkovitije fotografije ovog adventa.

Plato Gradec, Zagreb

Još jedna čarobna lokacija u Zagrebu je i Plato Gradec, koji je ovog adventa zasjao s 250 jelki, preko 2000 kuglica i 8 kilometara lampica. A posebna je i misija koja se krije iza Adventa na Gradecu - na Badnjak žele iznenaditi 31 obitelj lošijeg imovinskog stanja okićenim jelkama u suradnji s udrugom Mali zmaj. Ali to nije sve - tu je i šarmantni crveni "Fićo" okružen jelkama, pored kojeg možeš "okinuti" najbolje Instagram fotke!

Opatija

Tko kaže da ne možeš doživjeti bajkoviti advent uz more? U zimskoj bajci Opatije možeš uživati svakoga dana uz šetnju prekrasno okićenim lokacijama, a možeš se slikati s najpoznatijim simbolom Opatije - Djevojkom s galebom - koja je okićena u blagdanskom ruhu. Tu je još puno predivnih lokacija koje možeš posjetiti i sigurne smo da ćeš biti oduševljena.

Samobor

Čarobna zimska priča s romantičnom atmosferom ovog se adventa smjestila i u Samoboru, koji je sam po sebi prekrasan, a kada je ukrašen tisućama lampica, još je ljepši. Šarmantni Samobor ovog je adventa prepun lokacija kojima možeš prošetati, ali i uhvatiti najbolje fotografije. Između raskošno ukrašenih ulica, prolaza, trgova i klizališta, ali i skrivenih mjesta s postavljenim imelama za zaljubljene, ovdje možeš pronaći baš sve.

Varaždin

Ovih se dana ne prestaje pričati o Adventu u Varaždinu - i to s potpuno opravdanim razlogom. Advent u Varaždinu nudi romantičan, intiman i bajkovit ugođaj povijesne gradske jezgre, prepun blagdanskih mirisa i okusa. Ovdje se možeš "fotkati" na Bijelom Korzu, glavnom varaždinskom trgu, posjetiti klizalište i kuću Djeda Mraza, ali i provozati se u adventskom panoramskom kotaču.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.