Proljetno-ljetna atrakcija

Čarobni Bled nudi sanjkanje 'na suhom' - adrenalinski doživljaj s predivnim pogledom

Jedno od najljepših jezera nadomak Hrvatske nudi sanjkanje na suhom koje nas vraća u djetinjstvo. Budući da 'sanjke' polaze samo u proljeće i ljeto, zadnji je čas da se prepustiš avanturi s pogledom…

profimedia-0315376449.jpg
Foto: Profimedia.hr

Jesen je kalendarski sve bliže, no sigurne smo da je pred nama još barem nekoliko toplih vikenda. Idealna je to prilika za izlete na kojima ćeš predahnuti od radnog tjedna i uživati u prirodi. Za potpuno uživanje u pogledu i sadržajima isplati se skoknuti do Slovenije. Ondje se skrivaju mnogi dragulji – od alpskih sela do šarmantnih gradova, dolina pa sve do jezera i rijeka.

Image
Zaljubile smo se na prvi pogled

Nestvarno lijep: Slap Peričnik u Sloveniji kao odlična ideja za vikend izlet

Jezero Bled oduševljava i ljeti i zimi pa se često može nabasati na organizirane jednodnevne izlete do Bleda. Naravno, izlet do poznatog ledenjačkog jezera možeš organizirati i sama jer je udaljeno dvjestotinjak kilometara od Zagreba.

Jezero 'osvaja' izgledom, a okruženo je otočićem s crkvicom oko kojeg možeš prošetati ili biciklirati. I imamo dobru vijest! Bled odsad možeš doživjeti iz nešto drugačije perspektive. Na obližnjoj Straži, duž FIS-ove staze, možeš uživati u sanjkanju na suhom. Bled je, naime, proširio svoju ponudu pa sad nudi sanjkanje, odnosno svojevrsni tobogan koji će oduševiti i djecu i odrasle. Adrenalinski je to doživljaj za parove, cijelu obitelj ili prijatelje jer se tijekom vožnje pruža impresivan pogled na jezero i okolicu Bleda. Staza je duga 520 metara, a – nazovimo ih sanjke – kreću se do maksimalno 40 kilometara na sat.

Ne brini za sigurnost jer o svemu skrbi osoblje, a 'vozilo' je prošlo sve sigurnosne mjere. Kako bi posjetitelji maksimalno uživali (a i zbog sigurnosti), sanjkama iliti toboganu možeš pristupiti u proljeće i ljeto pa je vjerojatno zadnji čas da se, barem što se ove godine tiče, otisneš u avanturu!

Inače, općina i naseljeno mjesto Straža nudi različite sadržaje za sve dobne skupine. Možeš si priuštiti ručak s pogledom jer se ističe gastronomijom, a za željne aktivnog odmora, tu su pješačke staze. Sloveniji zaista ne nedostaje atraktivnih lokacija pa kad si već u blizini Bleda, posjeti i Bohinj, jezero koje bi moglo oduševiti sve ljubitelje šetnji, ali i planinarenja. Možeš ga razgledati brodićem (kao i Bled) i prepustiti se romantičnom pogledu, a po želji se popeti do slapa Savice.

Naravno, dolaskom hladnijih dana ne možeš uživati u novim bledskim sanjkama na suhom, no zato su ti tu najpoznatija slovenska skijališta.

Ipak, sugeriramo ti da se odvažiš do Bleda i Straže – prije jesenskih kiša te isprobaš uzbudljivo sanjkanje na suhom. Mi jedva čekamo!

POGLEDAJ VIDEO: Upoznaj Jasminu i njezin poseban svijet lutki i ilustracija

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.