Ljetovanje s klincima

Najljepše plaže na jugu Dalmacije idealne za odmor s djecom

Najbolji izbor za mališane su pješčane ili šljunčane plaže koje imaju jednostavan ulaz u more, prirodni hlad, plićak te po mogućnosti i restoran u blizini

profimedia-0124752407.jpg

Sezona je godišnjih odmora, a mnogi će ljetovanje provesti na našem prekrasnom moru. Uzduž Jadranske obale smjestile su se brojne čarobne plaže koje očaravaju izgledom i kristalno čistim morem.

Image
Sve su čarobne

Na more s djecom? Ovo su najbolje obiteljske plaže u Istri i na Kvarneru

Ipak, nisu sve plaže pogodne za obitelji s djecom. Ako ljetuješ s klincima, onda si zasigurno u potrazi za plažama koje su prikladne i za tvoje mališane. Najbolji izbor za djecu su pješčane ili šljunčane plaže koje imaju jednostavan ulaz u more, prirodni hlad, plićak te po mogućnosti i restoran ili barem kafić u blizini. Dodatna prednost svakako su i tuševi te dodatni zabavni sadržaji za djecu.

shimmer fallback

Nekoliko takvih lijepih i 'kids friendly' plaža pronaći ćeš i u južnom dijelu Dalmacije, posebice na našim prekrasnim otocima kao što su Brač, Hvar i Korčula, a mi ti otkrivamo neke od naših favorita.

Foto: Instagram

Divna, Pelješac

Plaža Divna nalazi se u istoimenoj uvali na poluotoku Pelješcu i zaista je, kao što joj ime kaže, divna. Riječ je o pješčano-šljunčanoj plaži koja privlači posjetitelje iz svih krajeva, a odmah pokraj ove prekrasne plaže nalaze se i kamp te restoran.

Jagodna, Hvar

Ova čarobna pješčana plaža nalazi se u mjestu Jagodna na otoku Hvaru, a okružena je gustom borovom šumom koja osigurava prirodni hlad. Sama plaža je vrlo atraktivna, nudi kristalno bistro more te je idealan izbor za sve one koji žele uživati sa svojim mališanima u prirodnim ljepotama.

Vela Pržina, Lumbarda

Ova pješčana plaža nalazi se u Lumbardi na otoku Korčuli i među poznatijim je plažama u južnoj Dalmaciji. Od grada je udaljena šest kilometara, a okružena je prekrasnim vinogradima. Plićak, čisto more te blizina kafića samo su neki od pluseva ove lijepe plaže s koje se pruža i prekrasan pogled na otok Lastovo.

Zlatni rat, Bol

Zlatni rat u Bolu na Braču vjerojatno je najpoznatija hrvatska plaža čija slika često predstavlja Hrvatsku u svijetu. Ova je plaža dobar izbor za obitelji s djecom jer je lako pristupačna i nudi pregršt zabavnih sadržaja za sve uzraste, a jedina joj je mana što su na njoj uglavnom uvijek velike gužve.

Punta Rata, Brela

Punta Rata često se ubraja u jedne od najljepših hrvatskih plaža te je idealna za obitelji s djecom. Okružena je borovima, a na samoj se plaži nalaze i brojni restorani, kafići, slastičarne, tuševi te pregršt drugih zanimljivih sadržaja.

Grandovac, Vis

Svi oni željni mira i netaknute prirode uputit će se na Vis, jedan od najljepših hrvatskih otoka. Ako ondje putuješ s mališanima, plaža Grandovac sigurno vas neće razočarati. Riječ je o šljunčanoj plaži iznad koje je borova šuma u kojoj se može pronaći hlad, a u blizini se nalazi i ugostiteljski objekt. Do plaže se može doći autom.

Mala Duba, Makarska rivijera

Mala Duba je jedna od najljepših plaža na Makarskoj rivijeri, a od Makarske je udaljena oko 20 kilometara. Nudi utočište svima koji se žele maknuti od užurbane gradske atmosfere, a idealna je za obitelji s djecom.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.