Plaža Havajka

Hrvatski Havaji: Predivna plaža u Istri koju ne smiješ zaobići

Smještena na bajkovitom poluotoku Verudela, ova predivna plaža neodoljivo podsjeća na Havaje, a krase ju tirkizno i bistro more i bijeli šljunak

havajska-plaza.jpg
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Poznato je da hrvatska obala krije neke predivne uvale i plaže koje su na glasu kao najljepše u Europi i svijetu, a u posljednjih su nekoliko godina, zahvaljujući popularnosti Instagrama i društvenih mreža, još popularnije i posjećenije. Tu se posebno ističu pješčana plaža Sakarun na Dugom otoku, koju mnogi smatraju najljepšom na Jadranu, plaža Pasjača u blizini Dubrovnika, kao i plaža Nugal koja je jedna od najljepših u Europi.

Image
Top 5

Na tri sata od Zagreba: Najljepše plaže na kojima možeš potražiti osvježenje

Popis je dugačak i mogle bismo navesti još barem desetak takvih plaža, a ova o kojoj danas pišemo ponosno može stati uz bok ovim najljepšim plažama na našoj obali. Riječ je o Havajskoj plaži ili uvali Havajka, maloj šljunčanoj plaži okruženoj liticama, koja je poznata po snažnim valovima, pa je tako i dobila ime Havajska plaža. Ona se smjestila na Verudeli, poluotoku u blizini Pule, a mnogi kažu kako je upravo ova uvala najčešće fotografirana plaža Istre.

Verudela je pravi mali komad raja koji se može pohvaliti predivnim plažama i uvalama, koje su toliko raznolike da iz godine u godinu privlače sve veći broj turista, ali i avanturista, a Havajska plaža definitivno je najpopularnije mjesto na ovom poluotoku koje se s pravom naziva hrvatskim Havajima.

Udaljena samo 11 minuta vožnje od Pule, uvala Havajka posjetitelje najviše privlači predivnom tirkiznom bojom mora i bijelim šljunkom koje tvori kombinaciju boja kakvu možemo pronaći samo na nekim tropskim ljetnim destinacijama. A osim što je toliko lijepa, ova je plaža idealna za obitelji s djecom, ali i za one željne avanture - zbog lijepog ulaza u more djeca se ovdje mogu bezbrižno igrati, a stijene koje okružuju ovu plažu idealne su za avanturiste koji požele skočiti u more.

A osim po ljepoti Havajske plaže, poluotok Verudela poznat je i po nestvarnim zalascima sunca, ali i po tome što se na njemu nalazi poznati pulski Aquarium s gotovo 300 vrsta različitih živih organizama, pa je idealna lokacija za sve koji, osim mora i lijepih plaža, žele vidjeti i nešto poučno. Dakle, kada se idući put nađeš u blizini Pule, nikako ne smiješ zaobići bajkovit poluotok Verudelu i Havajsku plažu koja će te vjerojatno oduševiti.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.