Zimska čarolija u prirodi

Dolina jelena kod Plitvica savršena je ideja za zimski izlet

Prve pahulje zabijelile su Dolinu jelena kod Plitvica, a ako obožavaš snijeg i životinje, ovo je savršeno mjesto za tebe i idealna destinacija za zimski izlet s obitelji

dolina-jelena.jpg
Foto: Unsplash

Zima je pred vratima, a prvi snijeg već je ponegdje i pao. I iako te hladno vrijeme možda poziva da ostaneš u toplini svog doma, ako voliš snijeg i zimu nema razloga da se ne uputiš na poneki vikend izlet. Sve te lokacije u Hrvatskoj koje volimo posjećivati po lijepom vremenu zimi su možda čak i posebnije, kada su prekrivene snijegom, a jedna od tih lokacija je i Dolina jelena koju, ako još nisi, sada obavezno moraš posjetiti.

Image
Obuci se toplo i kreni u avanturu

Vrijeme je za snježnu čaroliju: Imamo nekoliko ideja za zimske izlete u Hrvatskoj

Smještena u blizini predivnih Plitvica, točnije u Drežnik Gradu, oko 12 kilometara udaljenom od nacionalnog parka, Dolina jelena mjesto je kao stvoreno za ljubitelje prirode i životinja, a sada, kada je i tamo pao prvi snijeg, izgleda čarobnije nego ikad. Pa ako ti i tvoja obitelj volite snijeg i preslatke i umiljate životinje, nema razloga da se ove zime ne uputite tamo.

Ranch Dolina jelena prostire se na 15 hektara zemlje i u vlasništvu je obitelji Bičanić i njihovog OPG-a, a vlasnici se bave uzgojem jelena i jelena lopatara, srna i košuta, kao i slavonskih svinja i konja. Iako plahe u divljini, na ovom ranču životinje su umiljate pa posjetiteljima jedu iz ruke, dozvoljavaju im da ih maze i fotografiraju se s njima, što je uistinu poseban doživljaj za cijelu obitelj.

Ovaj ranč dom je za više od 100 jedinki divljači, a zimi se pretvara u pravu bajku na otvorenom koju moraš posjetiti. Nakon obilaska ranča, koji traje otprilike sat i pol, možeš isprobati i domaće specijalitete, prirodne sokove i žestice koje proizvode obitelj Bićanić i susjedna obiteljska gospodarstva, a nekoliko je stvari koje treba imati na umu ako planiraš posjetiti ovo mjesto.

Ranč radi samo po najavi pa je posjet potrebno rezervirati putem e-maila ili telefona minimalno četiri dana ranije, a ponedjeljkom je ranč zatvoren. Sve informacije dostupne su na linku, a za obilazak ranča morat ćeš izdvojiti 100 kuna za odrasle osobe i 70 kuna za djecu od 8 do 14 godina, dok je za djecu do 8 godina ulaz besplatan.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.