Stavi ih na popis za gledanje

7 odličnih serija na Netflixu koje su prošle ispod radara

S preko stotinu naslova na Netflixu, može biti itekako teško izabrati što gledati. Za razliku od popularnih 'Squid Game' ili 'Maid', ove serije nisu naišle na takav odaziv publike, ali definitivno zaslužuju naći se na tvom popisu

profimedia-0613717787.jpg
Foto: Profimedia

Teško ti je odlučiti što gledati u golemom prostranstvu Netflixa? Uz toliko serija između kojih možeš birati, nije iznenađenje da mnoge od njih prolaze potpuno nezapaženo, barem za veći dio publike. Ipak, u pokušaju da to ispravimo, izdvojile smo neke od najboljih podcijenjenih serija na Netflixu koje zaista vrijedi pogledati.

Image

Odobrili kritičari i publika: 10 originalnih Netflix serija koje bi trebala pogledati

Zasjenjene kultnim favoritima i drugim popularnim hitovima, o njima se ne govori, ali sve ove serije zaslužuju puno veću pažnju.

Bilo da se radi o teškoj drami s nevjerojatnim glavnim ulogama ili dokumentarcu koji potiče na razmišljanje, popis je raznolik i sigurno će ti pružiti inspiraciju za Netflix sljedeći put kada zaglaviš u tome što gledati.

On Becoming a God in Central Florida

U ovoj mračnoj humorističnoj seriji glumi Kirsten Dunst kao Krystal Stubbs, zaposlenica vodenog parka s minimalnom plaćom koja laže, spletkari i prijevarama uzdiže svoj put u redove kultne, višemilijardne piramidalne sheme koja je dovela njezinu obitelj u propast.

Iako na prvi pogled tako ne izgleda, radi se o mračnoj i duhovitoj seriji s odličnom postavom koja će te držati 'na nogama' tijekom mračnih i hladnih zimskih večeri.

The Bold Type

Inspirirana životom i karijerom bivše glavne urednice časopisa Cosmopolitan, The Bold Type prati tri najbolje prijateljice iz New Yorka: Kat, Jane i Sutton, koje rade u časopisu Scarlet.

Serija istražuje različite aspekte njihovih života, ali njihovo je prijateljstvo u središtu serije i pokazuje koliko posebna (i neuredna) prijateljstva koja su toliko bliska kao njihova mogu biti.

Delhi Crime

Godine 2012. gnusni zločin razbjesnio je cijelu državu. Temeljena na spisima policije u Delhiju, priča prati nepogrešivu odlučnost Varthike Chaturvedi, istražne službenice, da pronađe počinitelje zločina. Ovoga puta lov je osobni.

Serija je definitivno jedna od težih drama na Netflixu, a iako je temeljena na istinitom događaju grupnog silovanja i ubojstva studentice u Delhiju - serija na odličan način spaja činjenice i fikciju kako bi raspakirala širi kontekst policajke u Delhiju: sustavnu korupciju, mizoginiju, nedostatak financijskih sredstava.

One Day at a Time

Američki sitcom iz 2017. godine prati tri generacije jedne kubansko-američke obitelji koja živi ispod istog krova: nedavno razvedenu majku veteranku, njezinu kći tinejdžericu, dvojicu sinova pred pubertetom i njihovu 'old-school' baku.

Osim što je inkluzivna, urnebesna i laka za gledanje, to je također jedna od boljih dirljivih serija s obitelji u fokusu.

Feel Good

Stand-up komičarka Mae Martin vodi strastvenu, ali neurednu novu vezu sa svojom djevojkom Georgeom, dok se suočava s izazovima trijeznosti.

Ova poluautobiografska serija prati komičarku Mae koja je jedna od kreatora serije i koja glumi u ovoj duhovitoj i dirljivoj seriji koja se oslanja na njezina životna iskustva.

Salt, Fat, Acid, Heat

Kuharica i gastro spisateljica Samin Nosrat putuje svijetom kako bi istražio četiri osnovna ključa izvrsnog kuhanja, posluživanja gozbi i korisnih savjeta na putu.

Inspirirana istoimenim bestselerom kuharice Samin Nosrat, ova sjajna dokumentarna serija odvest će te na kulinarska putovanja u Italiju, Japan i Meksiko.

Family Business

Nakon što saznaju da će Francuska legalizirati travu, ne tako uspješan poduzetnik i njegova obitelj požure se da svoju mesnicu pretvore u kafić s marihuanom.

Ako voliš šarm europskih serija, onda je Obiteljski posao sljedeća francuska serija koju trebaš gledati. Doista je duhovita, svi likovi su simpatični (što je u posljednje vrijeme rijetkost), a radnja se iznenađujuće dobro razvija.