Filmska večer

Ovo su najbolji božićni filmovi za cijelu obitelj

Ovih blagdana uživaj u krugu najuže obitelji i božićnim filmovima koji će razveseliti i stare i mlade

bozicfilmovi.jpg
Foto: Instagram/Unsplash

Obiteljske filmske večeri

Blagdanski dani su vrijeme godine kada zaboravljamo na sve probleme koji nas svakodnevno muče i uživamo u krugu dragih osoba. Pogotovo u periodu između Božića i Nove godine, čini nam se kao da je vrijeme stalo i da su sve obaveze i brige iza nas. Upravo je to vrijeme savršeno za obiteljske filmske večeri.

Image
S mirisom Božića

Neodoljive mirisne svijeće koje mogu biti i odličan božićni dar

Postoji beskonačno mnogo filmova blagdanske tematike i ponekad nam može biti teško izabrati koji film gledati. Iako su novi filmovi zanimljivi, nekako se uvijek vraćamo klasicima koji nam osim zabave daju i dozu nostalgije.

Upravo takve filmove smo izdvojile kako bi ti potraga bila lakša. Fokusirale smo se na filmove koji nisu samo za djecu ili odrasle i pronašle klasike u kojima će svi uživati, neovisno o godinama. Ako i ti imaš ideju za film koji bi se trebao pronaći na ovom popisu, svakako nam svoje prijedloge napiši u komentarima.

Ukrasi stan lampicama, pripremi svoje omiljene slastice i najudobniju pidžamu te uz topli čaj i miris cimeta u zraku uživaj s obitelji u jednom od filmova u nastavku.

Božićna priča (1983)

Ovaj božićni klasik rado gledamo svake godine, a odličan je način kako djeci prikazati kako su blagdani izgledali nekada.

Vilenjak (2003)

Uloga vilenjaka Willa Ferrella proslavila je kao jednog od omiljenih glumaca mnogih. Bez ovog veselog filma blagdani jednostavno ne mogu proći, a blesavi Buddy svima će se uvući pod kožu.

Kako je Grinch ukrao Božić (2000)

Čak i najveći Grinch kojeg poznaješ uživat će u ovom filmu. Osim što je zabavan i smiješan, Kako je Grinch ukrao Božić je prepun poruka koji će te potaknuti da razmisliš o tome što ti je u životu uistinu važno.

Sam u kući (1990)

Kakav je to Božić bez filma Sam u kući? Ovaj film postao je zaštitni znak blagdana, a izbjeći ga ne možemo nikako - a vjerujemo da se mnogi niti ne trude. Mali Kevin istovremeno će nas inspirirati, zabaviti, ali u trenutcima i rasplakati.

Predbožićna noćna mora Tima Burtona (1993)

Ako tvoja obitelj ipak više voli animirane filmove, a niste prežalili niti to što je Noć vještica iza nas, savršen izbor je film Predbožićna noćna mora Tima Burtona. Ovaj bezvremenski klasik nešto je drugačiji od ostalih božićnih filmova, ali ga upravo zato obožavamo.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.