Oštro ili glatko brašno za palačinke - koje je najbolje upotrijebiti?
Razlikujemo glatko i oštro pšenično bijelo brašno. Već znamo da se obje se vrste dobivaju finim mljevenjem pšenice i na žalost su lišena dobrog dijela vitamina i minerala.
No, čine veliku razliku u konačnom proizvodu stoga je za uspjeh u pečenju palačinki važno znati koje brašno upotrijebiti oštro ili glatko brašno za palačinke iz snova.
Onima koji nemaju iskustva velika dilema je u upotrebi brašna kod pripreme palačinki.
Po saznanjima do kojih smo došli istražujući ovu temu, možete upotrijebiti i glatko i oštro brašno. Osobno nam se više svidjelo oštro brašno za palačinke. Ako volite da se više i ljepše zapeku i dobiju one flekice koje volimo.
Prava istina je da nema najboljeg brašna i teško je reći koje brašno za upotrijebiti za palačinke, glatko ili oštro. Stoga ćemo reći da je potrebno poznavati vlastito kulinarsko umijeće i upotrijebiti ono što vama najviše odgovara. Ako i dalje niste sigurni koje brašno upotrijebiti za palačinke , problemu pristupite diplomatski i pomiješajte i glatko i oštro brašno za palačinke u jednakom omjeru.
Koje brašno za palačinke upotrijebiti - glatko ili oštro, ovisi i o vašem ukusu te vrsti palačinki koju želite napraviti.