Jednostavan recept za ukusne kolačiće koji nisu rezervirani samo za Božić
Sastojci
Priprema
Brašno, sodu bikarbonu, đumbir i cimet stavi u zdjelu, zatim dodaj maslac i miksaj dok smjesa ne izgleda poput krušnih mrvica. Tada umiješaj i šećer.
Lagano istuci jaje i zlatni sirup, dodaj u smjesu i miksaj dok se smjesa ne sjedini. Izvadi tijesto i kratko ga mijesi dok ne postane glatko, zamotaj ga u prozirnu foliju i ostavi da se hladi u hladnjaku 15 minuta.
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva, a dva lima za pečenje obloži papirom za pečenje.
Na blago pobrašnjenoj površini razvaljaj tijesto na debljinu od 0,5 cm. Izreži oblike kolačića i stavi ih na lim za pečenje, uz mali razmak između svakog kolačića.
Peci 12–15 minuta ili dok kolačići ne postanu blago zlatno-smeđe boje. Ostavi ih na limu 10 minuta, a zatim ih premjesti na rešetku kako bi završila hlađenje. Kad se ohlade, ukrasi ih glazurom i ukrasima za torte, po želji.
Savjet
Tijesto za kolačiće od đumbira, dvostruko zamotano u prozirnu foliju, možeš zamrznuti i do tri mjeseca.