Zbogom, Matovilka

Muškarci su otkrili zašto im se sviđaju žene s kratkom kosom

Bez obzira sviđa li ti se duga ili kratka kosa, istraživanje je pokazalo da se muškarcima itekako sviđa kad žena ima kratku kosu

profimedia-0326039911.jpg
Foto: Profimedia.hr

Većina žena misli da muškarce privlače samo žene s dugom kosom, a moramo priznati da se već nekoliko desetljeća jako naglašava privlačnost duge kose. Kao i sve ostalo i standardi ljepote su vrlo promjenjivi i ovise o modi, a tako je i s kosom.

Image
Prirodno je in

Sijeda kosa više nije bauk - upravo suprotno to je novi trend

Kratka kosa u posljednje vrijeme vrlo je zapostavljana i ne smatra se toliko seksi. No, to nije tako. Sjetimo se samo Marilyn Monroe, Ave Gardner i Elizabeth Taylor, one su i danas na popisima najljepših žena svijeta, a mnogo godina su nosile kratku kosu.

Jedno istraživanje pokazalo je da se žene s dugom kosom doživljavaju kao "zdrave i inteligentne", dok one s kratkom kosom izgledaju "brižno i ženstveno". Bez obzira na modu ili istraživanja, na kraju se sve svodi na naše osobne preferencije. No, muškarci su ipak objasnili što im je privlačno kod žena s kratkom kosom.

Kratka kosa privlači veću pažnju

Kratke frizure ističu se više od ostalih, pa ih muškarci obično uvijek primijete. Mnogi muškarci kojima se sviđaju žene s kratkom kosom, kažu da kratka kosa nije toliko česta kao duga, što te žene čini posebnima.

Lice i vrat su istaknuti

Možda si primijetila da na mnogim modnim revija manekenke imaju skupljenu kosu, a to je zato što dizajneri žele što više "otvoriti" lice. Kosa može sakriti žensko lice. Čini se da se muškarci slažu s ovim, mnogima su lice i vrat ono što ih privlači kod žena pa će im se svidjeti i kratka frizura.

Kosa kosa = samopouzdanje

Nije svaka žena spremna eksperimentirati s kratkom frizurom. Potrebno je imate petlje i što je najvažnije, samopouzdanje. Muškarce privlače žene koje sebe poštuju, a kratka kosa im odmah daje do znanja o ženinom karakteru.

Brinu se za svoj izgled

I nešto što nije manje važno, kratka frizura ne događa se slučajno. Žena je odabrala frizuru i onda se odlučila ošišati, to znači da se dobro brine za sebe. Ovo je vrlo važno za muškarce jer pokazuje da je žena zainteresirana za svoj izgled.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.