Da ili ne?

Kolumna jedne singl žene: Kažu nema ni kučeta ni mačeta. Zar mi stvarno treba pas?

Za ženu ili frajera koji žive sami često kažemo da nemaju/nemamo ni kučeta ni mačeta jer su, eto, kućni ljubimci zadnja linija obrane od besmisla. Iza te crte obitavaju ljudi koji, prema spomenutoj izreci, kradu Bogu dane

Kolumna jedne singl žene: Kažu nema ni kučeta ni mačeta. Zar mi stvarno treba pas?

Imam prijatelja koji je toliko bio pogođen svojim solo statusom da ga je u pekarnici bilo sram kupovati pola kruha pa je uzimao cijeli, a s tržnice i iz mesnice bi se vraćao s namirnicama dostatnim da namire četveročlanu obitelj.

Naravno da mu se to odražavalo i na figuri jer hranu nije volio bacati pa se morao dobro znojiti u teretani da istopi posljedice srama. Na njegovu sreću, nakon nekoliko godina soliranja, pronašao je svoju buduću suprugu, dobio klince i nastavio odlaziti na plac. To mu je bilo i ostalo zaduženje subotom. 

Iz perspektive onih koji imaju obiteljski život, vjerujem da se život samaca zaista čini besmislen. Samci se nemaju za koga brinuti, nemaju na koga prebaciti fokus i moraju smisao pronaći u nečem manje očitom od djece.

Jer djeca kad dođu, po prirodi stvari postanu smisao života svojih roditelja i instantno riješe pitanje smisla i besmisla, a nekima dadnu i odgovor na ona praktičnija pitanja poput: "Tko će me obilaziti pod stare dane?".

Jesu li djeca zaista tu da nas obilaze kad ponovno krenemo piškiti u pelene? 

No, da ne ulazim u filozofske dubioze, jer mi se petak popodne ne čini kao vrijeme za umaranje sivih stanica takvom problematikom. Vratit ću se na kuče i mače. 

Ok, nemaš ni kuče ni mače, ali imaš svu slobodu ovog svijeta. Suđe možeš prati kad god te volja ili ga ne oprati rekordno dana, ako tako želiš. Štoviše, može se dogoditi da će se u šalicama i tanjurima koji čekaju tvoju blagu ruku i kap deterdženta, stvoriti nova vrsta cimera, a kakav to čovijek ne voli društvo? Zezam se. Tu i tamo, ipak budi slobodna oprati suđe.

Dok si solo, možeš biti potpuno spontana. Postoji li išta ljepše od spontanosti? Ujutro ustaneš iz kreveta i nemaš pojma gdje će te dan odnijeti (naravno nakon što odradiš posao i platiš režije, ipak nisi dijete, već odrasla, zrela osoba). Isto tako, ne moraš nakon posla trčati doma da se netko ne bi ljutio, a taman si se lijepo zapričala s prijateljicom.

Kada si sama možeš se i tisuću puta predomisliti i promijeniti plan jer se dogovaraš sa sobom, a s kim se bolje razumiješ, nego s tom osobom u ogledalu. Ako nije tako, onda imaš problemčić koji treba riješiti, a sad je najbolje vrijeme za to.

shimmer fallback


(FOTO: Pexels)

Skompaj se s tom curom u ogledalu jer i kada nikoga ne bude, ona će biti tu, baš takva kava je, sa svim vrlinama i manama (kojih, dobro znaš, ima mali milijun). U  interesu ti je da ti bude najbolja prijateljica. 

No, znaš li što mi se najviše sviđa u ovom solo aranžmanu od kojeg je glavom bez obzira bježao moj prijatelj kupujući hranu za četvero? Činjenica da se nalazim u točki u kojoj je sve moguće, koja je čisti potencijal. 

Već večeras mogu izaći baciti smeće i dok razdvajam plastiku od papira susresti frajera kojemu je propustila vrećica za biootpad i spasiti ga, pružajući mu vlažnu maramicu (sad ih zbog korone svi nosamo po torbicama i džepovima) da obriše ruke. Kažu da žene vole spašavati frajere, a oni pak vole biti spašeni.  

Možda će dečko koji odvaja otpad imati i kuče pa ću dobiti sve u paketu. Iako, mislim da je ona poslovica s početka teksta u pravoj verziji malo eksplicitnija pa se ne misli na kuče, već između "u" i "č" treba dodati malo "r". Zašto bi netko frku dizao jer žena nema psa ili mačku. Neke su alergične na dlaku. Zna se kad je narodu frka - kad žena nema malo "r". 

Sva sreća pa nas sve manje brine što narod misli. Tko je uopće taj narod?


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.