Kako se provodi zaštita kuće od vlage

Vaša kuća uvijek je u opasnosti od vlage, posebno ako se nalazi u vlažnim ruralnim područjima i u blizini rijeka, jezera ili kakvog izvora vode pa je dobro na vrijeme znati kako se pripremiti i kako se radi zaštita kuće od vlage

Kako se provodi zaštita kuće od vlage

Koliko puta ste u jednom djelu svoje kuće, stana ili vikendice osjetili miris vlage? Možda je razlog što se niste na vrijeme pripremili da vaša zaštita kuće od vlage bude potpuna.

ImageVlaga u vašem domu predstavlja veliku opasnost.
Osnovna zaštita kuće od vlage počinje provjetravanjem.
Važno je znati da vlaga u naše domove dolazi izvana. I dok dio vlage u domu nastaje kuhanjem, tuširanjem provjetravanjem, količina vlage koja ulazi u prostore tim putem nije velika, ali i kada jest – lako je se riješiti - zato je važno nekoliko puta na dan prostore dobro provjetriti.

Ako gradite ili renovirate svoju kuću, vikendicu ili zgradu pobrinite se da zaštita kuće od vlage bude primjerena situaciji na terenu. Posvetite pažnju zaštiti kuće od vlage jer ulaganje u takvu zaštitu poslije će vam uštedite živce, novac ali i sačuvati vaše zdravlje.

Odlična zaštita kuće od vlage je kamena vuna.
Kamenom vunom osiguravate prostor bez kondenzacije na zidovima i pojave plijesni, ona je paropropusna, omogućuje prolaz vodene pare u zidovima i sprječava kondenzaciju. Stoga je u prostoru izuzetno zdrava i ugodna mikroklima. Ona omogućava da zidovi ostaju topli, zasićena vlaga nesmetano prolazi kroz topli zid i ne kondenzira se na njegovoj površini.