Kako otjerati pauke?

Nitko ne voli vidjeti paukove mreže u kutovima doma, stoga vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako otjerati pauke.

Kako otjerati pauke?

Nitko ne voli vidjeti pauke u svojim kućanstvima. Iako ih u kućama ima tijekom cijele godine, s dolaskom hladnijih dana u njih se zavlače još i više pa se mnogi pitaju kako otjerati pauke. Iako ih nije loše imati kao svoje sustanare jer ubijaju dosadne kukce, nije ugodno vidjeti njihove mreže u kutovima zidova. 

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay) 

Evo nekoliko savjeta kako otjerati pauke

Neki kažu da ulja eukaliptusa, čajevca ili metvice zadržavaju paukove izvan kuće. Probajte u posudicu sa sprejem dodati vodu i 15 kapi eteričnog ulja te poprskati oko prozora i vrata. Sličan učinak ima i ocat. 

Pauci ne vole citruse pa možete u nekoliko dijelova kuće staviti komadiće limuna, naranče ili grejpa koje mijenjajte sakih nekoliko dana jer miris ishkapi. 

Ako imate mačku, ona bi mogla hvatati sve što trči po podu pa tako i pauke. Uz to, pokušajte češće usisavati dom, kao i brisati prašinu jer se pauci vole skrivati u tamnim mjestima, a ostaci hrane privlače insekte pa tako i pauke koji te insekte jedu. Osim toga, usisat ćete i njihova jajašca pa će ih biti manje.

Pauci često u domove ulaze kroz pukotine u zidu pa pokušajte zabrtviti procijepe između prozora i zida. 

Ovo su bili neki savjeti kako otjerati pauke, iako imajte na umu i staru narodnu koja kaže da oni donose novac u kuću, kao i da njihovo ubijanje donosi nesreću u ljubavi. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.