Zobena kaša mnogima je omiljen doručak, a u posljednje je vrijeme najpopularnija verzija ona iz blendera - rezultat je kremasta i glatka tekstura zobene kaše koja će te oduševiti
Zobena kaša iz blendera - najkremastiji slatki doručak bez grižnje savjesti
Broj osoba1 osoba
Vrijeme pripreme5 min
Zdjelica zobene kaše ujutro savršena je opcija za doručak koji je zdrav i koji će te napuniti energijom, a kako nam se bliži zima i hladno vrijeme, zobene kaše jest ćemo češće nego inače. Zob, osim što se može pripremiti na načine da bude preukusna, bogata je vlaknima i lako probavljiva, sadrži puno vitamina, a hranjivija je kad je sirova nego kuhana pa ti upravo zato donosimo jedan takav recept. Najpopularniji način pripreme zobi u posljednje vrijeme je, ni manje ni više nego miksanje zobenih pahuljica kako bi dobila kremastu i glatku teksturu, a evo i kako dobiti savršenu zobenu kašu iz blendera koju ne moraš kuhati, već samo ostaviti u frižideru preko noći.
Sastojci
45 g zobenih pahuljica
170 ml mlijeka po želji
2 žlice chia sjemenki
1 žlica meda
0.5 žličice ekstrakta vanilije
Priprema
01.
Sve sastojke zajedno pomiješaj u jednoj zdjelici, poklopi i ostavi u frižideru preko noći.
02.
Sljedeće jutro smjesu stavi u blender i miksaj dok ne dobiješ teksturu koja podsjeća na tijesto za kolač.
03.
Posluži u zdjelici i po želji dodaj svježe voće, sjemenke ili orašaste plodove.