Gastro
Gastro

Znamo kako napraviti popularne bombice za vruću čokoladu

Znamo kako napraviti popularne bombice za vruću čokoladu
Male čokoladne kuglice napunjene kakaom, komadićima bijelog sljeza i ostalim slatkišima postale su hit, a mi imamo recept

Bombice za vruću čokoladu koje su preplavile društvene mreže su  poput slastice i znanstvenog eksperimenta u jednom. Ove male čokoladne kuglice napunjene kakaom, komadićima bijelog sljeza i ostalim slatkišima postale su pravi hit u sezoni kada je vruća čokolada nezaobilazno piće.  

Jednu od njih jednostavno ubaciš u svoju omiljenu šalicu, preliješ vrućim mlijekom i gledaš kako se otvara dok se čokolada topi, a najbolja stvar je što ih možeš napraviti kod kuće. Najbolji dio izrade domaćih bombica za vruću čokoladu je odabir arome - možeš se odlučiti za tradicionalne bombice s poluslatkom čokoladom, tamnom čokoladom ili pak bijelom čokoladom, a i punjenje možeš prilagoditi svom ukusu.  

U nastavku saznaj kako napraviti ukusne bombice uz koje ćeš dobiti najukusniju vruću čokoladu koju si ikada probala. Sastojci i pribor:

silikonski kalup s oblicima polukugla

170 g nasjeckane čokolade

žlica i pol kakaa u prahu

žlica i pol šećera u prahu

komadići sljezovih kolačića ili neki drugi slatkiši po želji

30 g čokolade za preljev

Napravi ljuske od čokolade:

Otopi čokoladu, a zatim ulij po jednu žličicu otopljene čokolade silikonski kalup (bit će ti potrebno 16 ispunjenih kalupa u obliku polukugla kako bi napravila osam bombica). Upotrijebi stražnju stranu male žlice kako bi rastopljenom čokoladom obložila strane i rubove kalupa. Kalupe zatim zamrzni na 6 do 7 minuta.

Umuti kakao u prahu i šećer u prahu u maloj zdjeli kako bi napravila punjenje za bombice. Ljuske čokolade izvadi iz kalupa tako da prstima lagano odlijepiš silikon od rubova čokolade i pažljivo izvadiš ljusku.

Napuni čokoladne bombice:

U mikrovalnoj pećnici zagrij tanjur na oko 30 sekundi. Na topli tanjur stavi 1 ljusku čokolade, otvorene strane prema dolje, i otopi rubove dok ne postanu ravni. Pažljivo žlicom ulij pola žličice smjese kakao-šećera. Napunjenu ljusku stavi sa strane i podloži ju kako bi uspravno stajala.

Postupak topljenja ponovi i s drugom ljuskom i tu polovicu napuni komadićima bijelog sljeza ili nekim drugim slatkišem po želji. Pažljivo pritisni dvije polovice i prstom raširi rastopljenu čokoladu kako bi se bombica zatvorila. Ponavljaj postupak dok ne napuniš i zatvoriš sve bombice. 

Za ukrašavanje otopi bijelu ili neku drugu čokoladu koju ćeš kasnije preliti preko bombica.

Serviraj čokoladne bombice:

Zagrij šalicu mlijeka u mikrovalnoj pećnici dok ne postane vruće. U šalicu nježno ubaci čokoladnu bombicu i prepusti se čaroliji dok se bombica otapa i otkriva što je unutar nje. Po želji posluži s dodatnim komadićima sljeza ili nekim drugim slatkišima.