

Bombice za vruću čokoladu koje su preplavile društvene mreže su poput slastice i znanstvenog eksperimenta u jednom. Ove male čokoladne kuglice napunjene kakaom, komadićima bijelog sljeza i ostalim slatkišima postale su pravi hit u sezoni kada je vruća čokolada nezaobilazno piće.
silikonski kalup s oblicima polukugla
170 g nasjeckane čokolade
žlica i pol kakaa u prahu
žlica i pol šećera u prahu
komadići sljezovih kolačića ili neki drugi slatkiši po želji
30 g čokolade za preljev
Otopi čokoladu, a zatim ulij po jednu žličicu otopljene čokolade silikonski kalup (bit će ti potrebno 16 ispunjenih kalupa u obliku polukugla kako bi napravila osam bombica). Upotrijebi stražnju stranu male žlice kako bi rastopljenom čokoladom obložila strane i rubove kalupa. Kalupe zatim zamrzni na 6 do 7 minuta.
Umuti kakao u prahu i šećer u prahu u maloj zdjeli kako bi napravila punjenje za bombice. Ljuske čokolade izvadi iz kalupa tako da prstima lagano odlijepiš silikon od rubova čokolade i pažljivo izvadiš ljusku.
U mikrovalnoj pećnici zagrij tanjur na oko 30 sekundi. Na topli tanjur stavi 1 ljusku čokolade, otvorene strane prema dolje, i otopi rubove dok ne postanu ravni. Pažljivo žlicom ulij pola žličice smjese kakao-šećera. Napunjenu ljusku stavi sa strane i podloži ju kako bi uspravno stajala.
Postupak topljenja ponovi i s drugom ljuskom i tu polovicu napuni komadićima bijelog sljeza ili nekim drugim slatkišem po želji. Pažljivo pritisni dvije polovice i prstom raširi rastopljenu čokoladu kako bi se bombica zatvorila. Ponavljaj postupak dok ne napuniš i zatvoriš sve bombice.
Za ukrašavanje otopi bijelu ili neku drugu čokoladu koju ćeš kasnije preliti preko bombica.
Zagrij šalicu mlijeka u mikrovalnoj pećnici dok ne postane vruće. U šalicu nježno ubaci čokoladnu bombicu i prepusti se čaroliji dok se bombica otapa i otkriva što je unutar nje. Po želji posluži s dodatnim komadićima sljeza ili nekim drugim slatkišima.


Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije
