Bombice za vruću čokoladu koje su preplavile društvene mreže su poput slastice i znanstvenog eksperimenta u jednom. Ove male čokoladne kuglice napunjene kakaom, komadićima bijelog sljeza i ostalim slatkišima postale su pravi hit u sezoni kada je vruća čokolada nezaobilazno piće.
Jednu od njih jednostavno ubaciš u svoju omiljenu šalicu, preliješ vrućim mlijekom i gledaš kako se otvara dok se čokolada topi, a najbolja stvar je što ih možeš napraviti kod kuće.
Najbolji dio izrade domaćih bombica za vruću čokoladu je odabir arome - možeš se odlučiti za tradicionalne bombice s poluslatkom čokoladom, tamnom čokoladom ili pak bijelom čokoladom, a i punjenje možeš prilagoditi svom ukusu.
U nastavku saznaj kako napraviti ukusne bombice uz koje ćeš dobiti najukusniju vruću čokoladu koju si ikada probala.
Sastojci i pribor:
- silikonski kalup s oblicima polukugla
- 170 g nasjeckane čokolade
- žlica i pol kakaa u prahu
- žlica i pol šećera u prahu
- komadići sljezovih kolačića ili neki drugi slatkiši po želji
- 30 g čokolade za preljev
Napravi ljuske od čokolade:
- Otopi čokoladu, a zatim ulij po jednu žličicu otopljene čokolade silikonski kalup (bit će ti potrebno 16 ispunjenih kalupa u obliku polukugla kako bi napravila osam bombica). Upotrijebi stražnju stranu male žlice kako bi rastopljenom čokoladom obložila strane i rubove kalupa. Kalupe zatim zamrzni na 6 do 7 minuta.
- Umuti kakao u prahu i šećer u prahu u maloj zdjeli kako bi napravila punjenje za bombice. Ljuske čokolade izvadi iz kalupa tako da prstima lagano odlijepiš silikon od rubova čokolade i pažljivo izvadiš ljusku.
Napuni čokoladne bombice:
- U mikrovalnoj pećnici zagrij tanjur na oko 30 sekundi. Na topli tanjur stavi 1 ljusku čokolade, otvorene strane prema dolje, i otopi rubove dok ne postanu ravni. Pažljivo žlicom ulij pola žličice smjese kakao-šećera. Napunjenu ljusku stavi sa strane i podloži ju kako bi uspravno stajala.
- Postupak topljenja ponovi i s drugom ljuskom i tu polovicu napuni komadićima bijelog sljeza ili nekim drugim slatkišem po želji. Pažljivo pritisni dvije polovice i prstom raširi rastopljenu čokoladu kako bi se bombica zatvorila. Ponavljaj postupak dok ne napuniš i zatvoriš sve bombice.
- Za ukrašavanje otopi bijelu ili neku drugu čokoladu koju ćeš kasnije preliti preko bombica.
Serviraj čokoladne bombice:
- Zagrij šalicu mlijeka u mikrovalnoj pećnici dok ne postane vruće. U šalicu nježno ubaci čokoladnu bombicu i prepusti se čaroliji dok se bombica otapa i otkriva što je unutar nje. Po želji posluži s dodatnim komadićima sljeza ili nekim drugim slatkišima.