403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Znamo kako napraviti popularne bombice za vruću čokoladu

Znamo kako napraviti popularne bombice za vruću čokoladu
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Male čokoladne kuglice napunjene kakaom, komadićima bijelog sljeza i ostalim slatkišima postale su hit, a mi imamo recept

Bombice za vruću čokoladu koje su preplavile društvene mreže su  poput slastice i znanstvenog eksperimenta u jednom. Ove male čokoladne kuglice napunjene kakaom, komadićima bijelog sljeza i ostalim slatkišima postale su pravi hit u sezoni kada je vruća čokolada nezaobilazno piće.  

Jednu od njih jednostavno ubaciš u svoju omiljenu šalicu, preliješ vrućim mlijekom i gledaš kako se otvara dok se čokolada topi, a najbolja stvar je što ih možeš napraviti kod kuće. Najbolji dio izrade domaćih bombica za vruću čokoladu je odabir arome - možeš se odlučiti za tradicionalne bombice s poluslatkom čokoladom, tamnom čokoladom ili pak bijelom čokoladom, a i punjenje možeš prilagoditi svom ukusu.  

U nastavku saznaj kako napraviti ukusne bombice uz koje ćeš dobiti najukusniju vruću čokoladu koju si ikada probala. Sastojci i pribor:

silikonski kalup s oblicima polukugla

170 g nasjeckane čokolade

žlica i pol kakaa u prahu

žlica i pol šećera u prahu

komadići sljezovih kolačića ili neki drugi slatkiši po želji

30 g čokolade za preljev

Napravi ljuske od čokolade:

Otopi čokoladu, a zatim ulij po jednu žličicu otopljene čokolade silikonski kalup (bit će ti potrebno 16 ispunjenih kalupa u obliku polukugla kako bi napravila osam bombica). Upotrijebi stražnju stranu male žlice kako bi rastopljenom čokoladom obložila strane i rubove kalupa. Kalupe zatim zamrzni na 6 do 7 minuta.

Umuti kakao u prahu i šećer u prahu u maloj zdjeli kako bi napravila punjenje za bombice. Ljuske čokolade izvadi iz kalupa tako da prstima lagano odlijepiš silikon od rubova čokolade i pažljivo izvadiš ljusku.

Napuni čokoladne bombice:

U mikrovalnoj pećnici zagrij tanjur na oko 30 sekundi. Na topli tanjur stavi 1 ljusku čokolade, otvorene strane prema dolje, i otopi rubove dok ne postanu ravni. Pažljivo žlicom ulij pola žličice smjese kakao-šećera. Napunjenu ljusku stavi sa strane i podloži ju kako bi uspravno stajala.

Postupak topljenja ponovi i s drugom ljuskom i tu polovicu napuni komadićima bijelog sljeza ili nekim drugim slatkišem po želji. Pažljivo pritisni dvije polovice i prstom raširi rastopljenu čokoladu kako bi se bombica zatvorila. Ponavljaj postupak dok ne napuniš i zatvoriš sve bombice. 

Za ukrašavanje otopi bijelu ili neku drugu čokoladu koju ćeš kasnije preliti preko bombica.

Serviraj čokoladne bombice:

Zagrij šalicu mlijeka u mikrovalnoj pećnici dok ne postane vruće. U šalicu nježno ubaci čokoladnu bombicu i prepusti se čaroliji dok se bombica otapa i otkriva što je unutar nje. Po želji posluži s dodatnim komadićima sljeza ili nekim drugim slatkišima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx