Klasična pizza s tijestom od kvinoje
Sastojci:
- 3/4 šalice kvinoje namočene 6-8 sati
- 1/4 šalice vode
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 žlice maslinovog ulja
- umak od rajčice
- paprika
- gljive
- ribani sir
Priprema:
Kvinoju namoči tako da voda doseže centimetar iznad razine kvinoje, te je ostavi najmanje 6-8 sati ili preko noći. Isperi je i dodaj u blender zajedno s vodom, praškom za pecivo, soli i uljem. Miješaj u blenderu dok smiješa ne postane kremasta, trebala bi nalikovati gustoj smjesi za palačinke. Smjesu ulij u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, koji si prethodno namazala maslinovim uljem. Peci je 15 minuta na 220°C, okreni tijesto na drugu stranu i peci još 10 minuta. Tijestu dodaj sve ostale sastojke i peci ih još 12 minuta, ili dok se sir ne otopi a ostali sastojci ne omekšaju.