ZDRAVO I UKUSNO

Zbog ovih 15 recepata s kvinojom poželjet ćeš je jesti svaki dan

Ovu zdravu namirnicu nazivaju još i super hranom, a mi smo ti pripremile 15 vrlo ukusnih recepata od kojih ćeš se osjećati poletno i puno energije

Zbog ovih 15 recepata s kvinojom poželjet ćeš je jesti svaki dan

Klasična pizza s tijestom od kvinoje

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3/4 šalice kvinoje namočene 6-8 sati
  • 1/4 šalice vode
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • umak od rajčice
  • paprika
  • gljive
  • ribani sir

Priprema:

Kvinoju namoči tako da voda doseže centimetar iznad razine kvinoje, te je ostavi najmanje 6-8 sati ili preko noći. Isperi je i dodaj u blender zajedno s vodom, praškom za pecivo, soli i uljem. Miješaj u blenderu dok smiješa ne postane kremasta, trebala bi nalikovati gustoj smjesi za palačinke. Smjesu ulij u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, koji si prethodno namazala maslinovim uljem. Peci je 15 minuta na 220°C, okreni tijesto na drugu stranu i peci još 10 minuta. Tijestu dodaj sve ostale sastojke i peci ih još 12 minuta, ili dok se sir ne otopi a ostali sastojci ne omekšaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6/16