Kremaste teksture, uz slasni okus bundeve i kadulje, ovo jelo idealno je za ručak ili večeru
Sastojci
Priprema
Tjesteninu skuhaj prema uputama i ostavi sa strane.
Na srednje jakoj vatri u loncu kratko popeci češnjak na maslinovom ulju pa dodaj pire od bundeve, mlijeko, ocat, povrtni temeljac, sol i papar. Promiješaj i ostavi da se kuha oko 5 minuta.
Zatim u smjesu umiješaj listove kadulje (svježe ili sušene) i ribani parmezan. Ostavi da se još kratko kuha na laganoj vatri, oko 2-3 minute.
Makni lonac s vatre pa dodaj špinat, promiješaj i na kraju dodaj i kuhanu tjesteninu.
Ukrasi sjeckanim orasima i ribanim parmezaznom (po želji) te kaduljom. Uživaj!
Savjet
Pire od bundeve možeš sama napraviti na način da prepoloviš bundevu, očistiš je od koštica i staviš peći otprilike 30 minuta na 200 stupnjeva ili dok ne omekša. Potom je ohladi i oguli te pretvori u pire pomoću vilice ili gnječilice. Domaći pire možeš čuvati u hladnjaku do tjedan dana i koristiti ga za brojne recepte - slatke i slane, ali i za napitke kao što je 'pumpkin spice latte'