Nachosi su mnogima omiljena grickalica koja se može jesti s baš svime, a 6. studenoga obilježava se Dan nachosa
Uz ovaj jednostavan i ukusan recept proslavi Dan nachosa
Broj osoba8 osoba
Vrijeme pripreme25 min
Možemo ih grickati uvijek i s baš svime - bilo da smo kod kuće ili u kinu - a danas je njihov dan, Dan nachosa. Omiljeni nachosi potječu iz Meksika, prvi put su napravljeni negdje oko 1943. godine, , a danas su popularni diljem svijeta. Volimo ih jesti sa svime, od sira i salse do drugih umaka, a najbolja stvar je da ih možeš poslužiti i kao međuobrok, predjelo ili čak pripremljene s dodatnim sastojcima kao puni obrok za ručak ili večeru. A upravo jedan takav recept donosimo ti danas.
Sastojci
1 vrećica tortilja čipsa
400 g ribanog cheddar sira
200 g začinjene mljevene govedine (ili nekog drugog mesa po izboru)
4 žlice graha
4 žlice kukuruza
2 žlice jalapeño papričica
Priprema
01.
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obloži papirom za pečenje i preko njega rasporedi čips.
02.
Po čipsu pospi polovicu ribanog sira, a zatim dodaj i ostale dodatke - od mesa do povrća. Na kraju pospi preostalim sirom.
03.
Peci oko 10 minuta ili dok se sir ne rastopi, a kada su gotovi, svoje nachose posluži tople uz umake poput guacamole, kiselog vrhnja ili salse.
Savjet
Ne moraš se strogo držati recepta - po želji slobodno dodaj svoje omiljene sastojke.
Izdavačhttps://www.lovefromtheoven.com/easy-nachos/