Kolačići za doručak? Za Uskrs, da, naravno! Donosimo recept za slatke i šarene muffine koji su prava poslastica kako za naše nepce, tako i za naše oči
Za Uskrs sve treba biti u bojama proljeća – od dekoracija do delicija na tvom stolu. Ovi kolačići u košaricama sa slatkim ukrasima i kremom razveselit će osobito djecu, ali ni oni malo stariji neće im moći odoljeti. Meki i sočni, ovi klasični muffini s okusom vanilije i rastopljenog maslaca tvom će uskrsnom doručku dati dašak proljeća, uz miris i okus domaćih kolača po tradicionalnom engleskom receptu. Priprema ne može biti jednostavnija, a kad na red dođe dekoriranje kolačića, daj mašti na volji i ne zaboravi u ovaj važan dio uključiti najmlađe članove obitelji.
Sastojci
125 grama rastopljenog maslaca
125 grama bijelog šećera
1 vrećica vanilin šećera
2 srednja jaja
150 grama prirodnog jogurta
200 grama brašna (tip 405)
2 čajne zličice praška za pecivo
1 prstohvat soli
5 jušnih žlica mlijeka po izboru
200 grama svježeg sira (za preljev)
125 grama mekanog maslaca (za preljev)
50 grama šećera u prahu
1 paketić jestivih boja
Priprema
01.
Pećnicu stavi grijati na 180 stupnjeva.
02.
U zdjeli pomiješaj maslac, šećer i vanillin šećer.
03.
Dodaj jogurt i jaja pa lagano umiješaj.
04.
U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol.
05.
Sjedini obje smjese grubo miješajući.
06.
Na lim poredaj košarice za muffine i svaku napuni do pola.
07.
Muffine peci oko 25 minuta, zatim pusti da se sasvim ohlade.
08.
Za dekoriranje pomiješaj sir, šećer i maslac te po želji dodaj par kapi jestive boje po izboru.
09.
Kremu stavi u vrećicu s aplikatorom i rasporedi po kolačićima.
10.
Na vrh poslaži dodatne gotove ukrase kao što su cvjetići, čokoladni zečići ili jaja.
Savjet
Za dekoraciju možeš upotrijebiti već gotove ukrase od šećera ili marcipana, a za tu svrhu su efektna i mini čokoladna jaja.
Izdavačeinfachbacken.de