Fina hrana uvijek je dobrodošla, u bilo koje doba godine, zato dobrih recepata nikad na odmet. Ovog put odlučili smo s vama podijeliti dva recepta kuhara Matije Nikolića koji je prije nekoliko godina dogurao je do samog finala Masterchefa.
Široki rezanci sa šumskim gljivama
(za 4 osobe)
SASTOJCI:
400 g šumskih gljiva miješano
1 režanj domaćeg sitno sjeckanog češnjaka
2 mala peperoncina (čili papričice)
sol
papar
limun
500 g širokih bijelih rezanaca
10 dkg naribanog parmezana
50 g maslaca
PRIPREMA:
Očistite gljive sa četkicom te ih natrgajte na komade. Prepržite gljive na vrućem maslinovom ulju te ubacite češnjak i čili te sve kratko pržite miješajući oko 5 minuta te istisnite sok limuna u tavu. Smanjite vatru te kuhanu tjesteninu ravno iz vode stavljajte u tavu tako da pokupite i malo vode. Ubacite maslac da se rastopi i sve poveže. Umiješajte rezance i pesto i dobar tek Vam želim.