Čokoladni muffini u kojima možeš uživati bez grižnje savjesti

Ukusni, ali i zdravi, čokoladni muffini bez glutena savršen su desert, a recept za njih možeš pronaći u nastavku

Čokoladni muffini u kojima možeš uživati bez grižnje savjesti
Foto: Pexels
Svatko od nas, kakve se god prehrane držao, s vremena na vrijeme voli pojesti nešto slatko. Bilo da je riječ o čokoladi ili nekom kolaču, desert uvijek dobro dođe, no što kada bismo ti rekle da neki deserti, osim što su ukusni, mogu biti i zdravi? Upravo takvi su i ovi čokoladni muffini za koje smo pronašle jednostavan recept - riječ je o bezglutenskim čokoladnim muffinima koji su nevjerojatno sočni, a pripremiti ih može baš svatko. Evo i recepta.

Sastojci

330 g bezglutenskog brašna
0.5 žličice soli
100 g kakaa u prahu
300 g šećera
1 vrećica praška za pecivo
2 žličice sode bikarbone
2 žlice mljevenih lanenih sjemenki
60 ml vode
2 žličice ekstrakta vanilije
120 ml kokosovog ulja
230 ml mlijeka od soje
230 ml kipuće vode

Priprema

01.

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Papirnate kalupe za muffine stavi u lim za pečenje muffina.

02.

Pomiješaj mljeveni lan s 60 ml vode i ostavi da odstoji dok miješaš ostale sastojke.

03.

U velikoj zdjeli pomiješaj brašno, sol, kakao, šećer, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

04.

U zasebnoj manjoj posudi pomiješaj vodu s lanenim sjemenkama, vaniliju, ulje, mlijeko i kipuću vodu, a zatim to sve dodaj suhim sastojcima.

05.

Ulij ravnomjernu količinu smjese u svaki kalup i peci na srednjoj rešetki 20-25 minuta.

06.

Ostavi da se muffini ohlade prije nego ih ukrasiš po želji.

N.B.
11.1.2022.