U Zagrebu se otvorio novi restoran s burgerima, pa smo morale isprobati što nudi Love At First Bite

Posjetili smo novi restoran na zapadnom dijelu grada. Od burgera do bogatih salata, sve što smo vidjeli i kušali u Love At First Bite nas je oborilo s nogu

U Zagrebu se otvorio novi restoran s burgerima, pa smo morale isprobati što nudi Love At First Bite

Već godinama zagrebačka burger scena cvjeta, a nakon što je u centru grada doslovno skoro u svakoj ulici moguće pronaći odličan autorski burger, konačno je i zapadni dio grada došao na svoje. Naime, prije  dva tjedna u Španskom je otvoren novi restoran specijaliziran za gurmanske, autorske burgere, hrskave domaće krumpiriće, bogate salate i tortilje, a zove se Love At First Bite.


Na adresi Jurja Šižgorića 7 sada se već u popodnevnim satima stvara gužva i to sve zbog gastro znatiželjnika koji žele okusiti doista sočne domaće burgere i sjajne kombinacije umaka koji se poslužuju u ovom novom hit restoranu. Kako se vijest brzo proširila, a mi smo čuli samo hvale na račun ovog „burger pointa“, odlučili smo i sami provjeriti o čemu se radi i degustirati neka od jela.

Image

Savica Eatery ima novi meni pa smo ga odlučili isprobati. Nismo požalili

Na samoj granici između kvartova Malešnica i Špansko smjestio se tako moderan, urbani Love At First Bite. Uređen u industrijskom stilu, s mnogo svjetla, crne boje i cigle, ovaj je restoran estetski san svakog hipstera. Iznimno „instagramljiv“, privlači i izgledom i mirisima koji se šire iz kuhinje.

Dočekali su nas vlasnici, Ruža i Ivan Sabljić, brat i sestra koji su nakon višegodišnjeg iskustva u ugostiteljstvu odlučili stvar podići na višu razinu i otvoriti vlastiti restoran brze, ali gurmanske hrane. Ruža je tako zadužena za kuhanje, stvaranje neodoljivih umaka i razvijanje recepata s vlastitim potpisom, dok se Ivan bavi gostima.


Ideja o otvaranju vlastitog bistroa „kuhala“ se godinama. Nakon što su pet godina zajednički vodili obiteljski u Ilici, s klasičnim burgerima i sendvičima, odlučili su da je vrijeme za otvaranje restorana s vrhunskom ponudom domaćih burgera napravljenih od kvalitetnih sastojaka i usavršenih s brojnim ukusnim dodacima.  
Da se radi o doista odličnom restoranu dokazuje i činjenica da je otvorenje bilo 2.9., a u samo dva tjedna od otvaranja glas o sočnosti i sjajnom okusu burgera se prenio diljem grada, pa se gosti otimaju za stolove. Ponuda jela je jednostavna.


Na meniju se tako mogu pronaći sedam vrsta burgera, tri tortilje i tri vrste salate, kao i ćevapi. Iako su inicijalno u ponudi bile i tjestenine, vrlo brzo su shvatili da za njima nema potrebe, jer je većina gostiju željela jesti domaće burgere napravljene od mesa bez aditiva. Za sada je svih sedam vrsta burgera napravljeno od istog mesa, a razlikuju se po dodacima i umacima koji se drugdje u Zagrebu ne mogu isprobati.


Tako se može kušati umak od gorkih trava, umak od šljiva u portu, kombinaciju senfa, meda i kajmaka ili pak umaka s pečenim paprikama.  Uz sve to, u ponudi su i hrskavi domaći krumpirići od ličkog krumpira. Osim klasičnih slanih, postoje i oni s umakom od chillija, ali i s tartufima.

Mi smo se odlučili isprobati House Burger (43 kn) i Kinda Super Burger (37 kn) te smo naručili još i jedne klasične i jedne Chilly Cheese krumpiriće. Moramo reći da smo otišli iz restorana oduševljeni, s čvrstom odlukom da ćemo se u Love At First Bite vratiti prvom prilikom.

shimmer fallbackHouse burger sastoji se od junećeg mesa, brioche peciva, cheddar sira, pancete, podloge od gorkih trava, umaka od pečenih paprika, maceriranih šljiva u portu, varijacije salata i umaka od izrađenog kajmaka. Burger je bio maksimalno sočan, idealne veličine te nam se posebno svidjelo to što unatoč silnim umacima, pecivo nije bilo gnjecavo već taman mekano. Porcije su općenito vrlo obilne, a posebno smo se iznenadili porcijama krumpirića kojih se dobije doista mnogo.

shimmer fallbackKinda Super burger sa grilanim lukom, junećim mesom, gauda sirom, prženom pancetom i iceberg salatom začinjen je još i bbq umakom te je jednako sočan kao i House burger. Optimalne veličine da se do sita najedete, ali bez osjećaja težine u želucu. Krumpirići su hrskavi, domaći i u slučaju chilly varijacije, umjereno pikantni, pa ih mogu jesti i nešto osjetljivija nepca, a ne samo zaljubljenici u vatrene okuse. Uz dobru hranu dobro će leći i pokoja piva, pa je ponuda pića slagana vrlo pomno. Posebno se na listi pića ističu craft pive.

shimmer fallbackU ovom su restoranu burgeri i ostala jela okvirno 10 do 15 kuna jeftinija no u drugim sličnim bistroima u Zagrebu, pa  se Love At First Bite tako može pohvaliti odličnim, bogatim porcijama te sjajnim omjerom cijene i kvalitete.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.