Šalice užitka

Aromatična jutra uz tri recepta za tri vrste spicy kava

Omiljeni ritual mnogih je jutarnje ispijanje crne kave. No, čak i klasike među užicima ponekad možemo unaprijediti i podignuti na višu razinu. Zato ti danas predstavljamo tri aromatična recepta za začinjene kave kakve još nisi kušala.

BeFunky-collage.jpg
Foto: Unsplash

Kava s rumom

Alkoholna komponenta ove kave varira po želji - jer opojni učinak ruma ne mora uvijek biti jak. Preporučljivo je samljeti zrna kave neposredno prije pripreme, kako bi okusi bili što izraženiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 litra vode
  • 65 g kave
  • 100 g šećera
  • 100 ml ruma

Priprema:

Prvo trebamo skuhati poprilično jaku kavu na turski način. Ostavimo da se kuha i procijedi. Potom je ponovno dovedemo do vrenja, dodamo šećer i rum, zagrijemo dok se talog ne otopi i prelijemo u visoke šalice. Prihvatljivo je kuhati kavu odmah sa šećerom, bez filtriranja, ovisno o tome smeta li nam talog ili ne. Ova kava treba biti aromatična te ima zagrijavajući efekt.

4/4