Šalice užitka

Aromatična jutra uz tri recepta za tri vrste spicy kava

Omiljeni ritual mnogih je jutarnje ispijanje crne kave. No, čak i klasike među užicima ponekad možemo unaprijediti i podignuti na višu razinu. Zato ti danas predstavljamo tri aromatična recepta za začinjene kave kakve još nisi kušala.

BeFunky-collage.jpg
Foto: Unsplash

Čokoladna kava

Čokoladna kava je recept za koje nikako ne možemo shvatiti zašto nam unatoč njegovoj jednostavnosti, nikada nije palo na pamet napraviti ga. Kod pripreme probaj upotrijebiti što manje šećera - tako ćeš najbolje moći uživati u suptilnim aromama kave i kvalitetne čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za 4 šalice:

  • čokolada
  • 100 g tamne (min. 70% kakaa)
  • Šećer po želji
  • 2 žlice cimeta
  • 1 korica klinčića
  • 4 žličice mljevene kave
  • slatko vrhnje 200 ml

Priprema:

U lončić za kavu ulijemo 400 ml vode, dodamo žličicu šećera, koricu cimeta i 2 klinčića. Kada voda zavrije, maknemo je s vatre, umiješamo mljevenu kavu i stavimo na stranu. Čokoladu natrgamo i stavimo u posudu iznad pare, ulijemo slatko vrhnje i miješamo dok ne dobijemo sjajnu i glatku smjesu. Zatim kroz sito dodamo vruću kavu i dobro izmiješamo sastojke. Čokoladnu kavu ulijemo u šalice, ukrasimo tučenim šlagom i čokoladnim listićima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4