Čokoladna kava
Čokoladna kava je recept za koje nikako ne možemo shvatiti zašto nam unatoč njegovoj jednostavnosti, nikada nije palo na pamet napraviti ga. Kod pripreme probaj upotrijebiti što manje šećera - tako ćeš najbolje moći uživati u suptilnim aromama kave i kvalitetne čokolade.
Sastojci za 4 šalice:
- čokolada
- 100 g tamne (min. 70% kakaa)
- Šećer po želji
- 2 žlice cimeta
- 1 korica klinčića
- 4 žličice mljevene kave
- slatko vrhnje 200 ml
Priprema:
U lončić za kavu ulijemo 400 ml vode, dodamo žličicu šećera, koricu cimeta i 2 klinčića. Kada voda zavrije, maknemo je s vatre, umiješamo mljevenu kavu i stavimo na stranu. Čokoladu natrgamo i stavimo u posudu iznad pare, ulijemo slatko vrhnje i miješamo dok ne dobijemo sjajnu i glatku smjesu. Zatim kroz sito dodamo vruću kavu i dobro izmiješamo sastojke. Čokoladnu kavu ulijemo u šalice, ukrasimo tučenim šlagom i čokoladnim listićima.