

1. Tjestenina s tartufima
150 g tjestenine
1 žlica maslaca
50g pršuta
1 žlica tartufate od crnog tartufa
timijan, papar
slatko vrhnje
50g parmezana
1 tartuf (za posluživanje)
Priprema:
Stavi kuhati tjesteninu. Na zagrijanu tavu dodaj maslac, a kada se rastopi dodaj timijan i pršut narezan na trakice te kratko poprži pršut.
Dodaj tartufatu i kratko poprži, a zatim dodaj slatko vrhnje i popapri.
Kuhanu tjesteninu prebaci u tavu s malo vode od kuhanja i naribaj sir. Dobro provrti u tavi i prebaci u tanjur za posluživanje.
Na vrh naribaj tartuf, a ako nemaš ribež, tartufe nareži nožem na tanke ploškice.
2. Tjestenina u umaku od vrhnja s lososom
250 g tjestenine
50 g maslaca
3 dcl vrhnja za kuhanje
100 g dimljenog lososa
svježi kopar, sol, papar
parmezan (po želji)
Priprema:
U vrućoj slanoj vodi skuhaj tjesteninu. U tavi otopi maslac, a zatim dodaj vrhnje za kuhanje i nasjeckani dimljeni losos.
Kuhaj nekoliko minuta dok ne prokuha i dok losos ne pusti aromu.
Umiješaj nasjeckani kopar, sol i papar. Skuhanu i ocijeđenu tjesteninu umiješaj u umak i posluži toplo uz dodatak parmezana po želji.
3. Tjestenina s ajvarom, pancetom i mozzarellom
300 g špageta
100 g pancete narezane na kockice
300 ml vode od kuhanja
3-4 žlice ajvara
125 g mozzarelle
naribani sir
nekoliko listića bosiljka
Priprema:
Skuhaj špagete u posoljenoj kipućoj vodi. Kada su gotove, izvadi i ocijedi, a 300 ml vode od kuhanja sačuvaj za umak.
Na tavi preprži pancetu bez dodavanja masnoće. Kada se panceta lijepo karamelizira dodaj kuhanu tjesteninu i sve polij polovicom vode od kuhanja tjestenine i dobro promiješaj.
Na kraju miješaj 3-4 žlice ajvara te dodaj još vode od tjestenine ako je potrebno.
Ugasi vatru i umiješaj narezanu mozzarellu i svježi bosiljak.