S tostom od sira omotanim pancetom ne možeš pogriješiti, a možeš ga jesti za doručak, večeru ili kao snack
Tost sa sirom omotan pancetom: Jednostavan i ukusan recept
Sastojci
Priprema
U malu posudu stavi maslac, češnjak i prstohvat soli i papra. Dobro promiješaj i ostavi sa strane. U drugoj maloj zdjeli pomiješaj peršin i origano i stavi na stranu. Nožem ravnomjerno rasporedi smjesu maslaca s jedne strane svake kriške kruha.
Na radnoj površini rasporedi četiri kriške kruha premazanom stranom prema dolje. Na svaku krišku dodaj jednaku količinu mozzarella sira. Smjesu peršina i origana stavi na sir i začini solju i paprom po ukusu. Prekrij preostalim kriškama kruha kako bi dobila četiri sendviča.
Zagrij veliku tavu na umjerenoj vatri. Uzmi jedan sendvič i zamotaj ga sa 6 šniti pancete. Ponovi s preostala tri sendviča. Kad je tava vruća, dodaj sendviče i peci dok se sir ne počne topiti, i dok panceta ne postane hrskava oko 4 minute.
Stražnjom stranom lopatice lagano pritisni svaki sendvič. Preokreni svaki sendvič i peci dok se sir potpuno ne otopi i sendvič ne porumeni s obje strane, otprilike još 4 minute.